Vir: Facebook (Posnetek zaslona)

Danes je skupina 42 poslancev v državni zbor vložila predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za mandatarja Karlom Erjavcem. Podpise pod predlog so prispevale poslanske skupine LMŠ, SD, Levica in SAB ter trije poslanci DeSUS. Erjavec verjame, da ima 42 glasov in še kakšnega več ter da bo rezultat na tajnem glasovanju bistveno drugačen. Več kot očitno se boji, da rezultat ne bo v njegovo prid, saj so se pritiski na stranko SMC začeli stopnjevati.

Jenull z vojsko kolesarjev pred SMC

“PRIHODNOST SLOVENIJE VISI NA NITKI, njena usoda je v rokah osmih poslank in poslancev SMC in zagotovo jim ob tej teži ni prijetno!

ZATO BOMO DANES OKROG 19. URE PRED SEDEŽ SMC INDIVIDUALNO PRINESLI TRANSPARENTE, PISMA VZPODBUDE IN ČESEN, KI POMAGA PRI SPOMINU IN ODGANJA SILE ZLA. ✊✉️🧄

S SKUPNIMI MOČMI BOMO POSLANKE IN POSLANCE KARSEDA PRIJAZNO SPOMNILI NA PREDVOLILNE ZAVEZE IN PROGRAM NJIHOVE STRANKE TER JIH OPOGUMILI, DA PODPREJO KONSTRUKTIVNO NEZAUPNICO in nas tako odrešijo večmesečnih muk, nemirov in razdorov, ki jih vzpostavlja trenutna strahovlada.

Slovenija je na robu prepada in konstruktivna nezaupnica je trenutno edina možnost, ki lahko vsaj delno povrne zaupanje ljudi v delo vlade in njene ukrepe ter tako prepreči, da letošnje leto ne bo še veliko bolj katastrofalno od lanskega!

Verjamem, da vsaj nekateri v Stranka SMC vedo in čutijo, kaj je edina odgovorna rešitev trenutne situacije in da bodo prihodnji teden dokazali svoja načela in kredibilnost kot zastopniki svojih volilk in volilcev. ✊✉️🧄

SEVEDA TO NI POZIV NA PROTEST ALI NEDOVOLJENO ZBIRANJE, ZGOLJ NAPOVED MOJEGA INDIVIDUALNEGA OBISKA SEDEŽA SMC,” je na Facebooku zapisal eden izmed organizatorjev petkovih protestov Jaša Jenull. 

Preberite tudi:

(Video) Oglobljen znani akter petkovih protestov?

U. C.