Evropska komisija se ponovno spreneveda in izmika pri svojem odgovoru o (ne)odvisnosti in (ne)objektivnosti pri pripravi poročila o stanju pravne države v Sloveniji, kjer je na področju medijev upoštevala izključno le nosilce civilnodružbene moči, ki so pisale novelo zakona o RTVS, ki je pripeljal do popolne politične kadrovske čistke, kakršni v Slovenji še nismo bili priča.

Danes vidimo kaj pomeni popolna politična podreditev javne RTV, kjer so odstranili vse tiste, ki niso popolnoma na politični liniji aktualne ekstremno leve oblasti. Prišli smo tako daleč, da brišejo arhive ter celo načrtujejo ukinjanje nekaterih oddaj in dolgoletnih programov kot so Radio Si, Radio Koper, TV Maribor, TV Koper/Capodistria in glasbene produkcije RTV.

Milan zver je zastavil evropski komisiji naslednje vprašanje:

Vprašanje dr. Milana Zvera Evropski komisiji

Evropsko komisijo očitno popolna politična podreditev javne medijske hiše in “blitzkrieg” ekstremne levice proti svobodi medijev v Sloveniji nič ne skrbi. Danes sem še bolj prepričani, da takšna Evropska komisija, ki ima člane kot je komisarka za transparentnost Vera Jorouva, ki je javno podprla ustavno sporen zakon in še vedno skriva podrobnosti o svojem obisku na ustavnem sodišču v času odločanja, ne more biti nepristanski ocenjevalec vladavine prava in svobode medijev v katerkoli državi članici.

Dvojna merila EU in očiten politični aktivizem nekaterih najvišjih funkcionarjev znotraj institucij EU ne pomeni večje svobode medijev, pluralizma in pravne države, temveč krčenje demokratičnega in svobodnega prostora. Prav zato bodo evropske volitve in izbira volivk in volivcev naslednje leto tako zelo pomembna.

Odgovor Evropske komisije na vprašanje evropskega poslanca Milana Zvera:

Odgovor Evropske komisije na poslansko vprašanje

Spletno uredništvo
Vir: avtor zapisa je evropski poslanec dr. Milan Zver