Erjavčeve ˝bučke˝

Foto: Siol.net
Karl Erjavec se je končno odločil, kaj bo glavno vodilo stranke DeSUS pred prihajajočimi državnozborskimi volitvami. V naslednjem mandatu bo, vsaj tako pravi, popravljal krivice upokojencev, zlasti glede neusklajevanja pokojnin. Zanimivo je, da tokrat ne govori o 1000 evrih pokojnine, ki naj bi jih dobil vsak upokojenec.

Torej, najprej so vsi poslanci stranke DeSUS glasovali proti višjemu regresu za upokojence (glasovanje je potekalo 16. novembra 2017, o njem smo pisali na nešm portalu), zdaj pa bo Erjavec popravljal krivice?! Krivice, ki jih je zakuhala njegova stranka! Žal mi jobubožanih upokojenk in upokojencev, ki bodo ponovno nasedli sladkim obljubam človeka, ki sedi v vsaki vladi že od leta 2004, a se upokojencem redno posveti le pred volitvami. Ko bi se za upokojence zavzemal s takšno vnemo, kot se za priznanje Palestine, bi mu človek še verjel, tako pa…razmislite sami.

“Kandidirati moram tam, kjer bom največ prispeval k volilnemu rezultatu stranke DeSUS” , je izjavil pred sejama izvršnega odbora in sveta stranke. Če dobro premislim, bi bilo za upokojence najbolje, da kandidira tam, kje zagotovo ne bi bil izvoljen.

Erjavec je star lisjak, ki računa, da bo še en mandat preživel trdno prisesan na državne jasli. Vam, drage upokojenke in upokojenci, pa bo iste bučke prodajal čez štiri leta.

S. P.