Foto: Družbena omrežja

Spomnimo na pogumno dejanje nekdanjega premierja Janeza Janše, ki je v času, ko je bil Kijev oblegan z vseh strani, med prvimi, v znak solidarnosti, obiskal ukrajinsko prestolnico. Spomnimo tudi na odziv takratne evropske poslanke in predsednice stranke SD Tanje Fajon, ki je Janšev izkaz solidarnosti in podpore označila za fraso.

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon je po tem, ko je neprimerno kritizirala Janšev obisk Kijeva v vojnem stanju, ki je dejansko odražal znak solidarnosti in poguma, sedaj Kijev obiskala tudi sama.

Sama trdi, da je tja odšla z namenom izkaza solidarnosti in podpore, vendar glede na njeno veliko željo po pozornosti in petih minutah slave, kar je dokazala tudi na “fotošutingu” v helikopterju v času zgodovinskega požara na Krasu, lahko sodimo, da je njen obisk Kijeva tudi tokrat namenjen samo – iskanju pozornosti in seveda, v času, ko je stanje mirno in stabilno.

Ob odhodu Fajonove v Ukrajino se je odzval tudi nekdanji premier Janez Janša, ki je na twitterju zapisal: »Glej, glej… celo @tfajon smo spravili na pravo pot

Foto: Posnetek zaslona
Foto: Twitter

Preberite tudi:

(Video) Twitter uporabniki zgroženi nad odzivom Fajonove ob obisku Janše v Kijevu: Postavili so jo na laž

T. C.