V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 164 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 30 dogodkov, s področja javnega reda in miru 40 dogodkov in s področja prometne varnosti 58 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 12 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 400 evrov. V Zagorju je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Scott. Škoda znaša okoli 400 evrov.

Drzna tatvina

Včeraj, nekaj pred 12. uro sta dva neznana storilca v Šiški ogovorila starejšo občanko, ki se je iz banke vračala domov, ter jo zamotila s spraševanjem o pot na zemljevidu. Drugi storilec je med tem časom oškodovanki iz torbice odtujil kuverto z gotovino in jo oškodoval za nekaj sto evrov. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis: Dva moška, eden je visok okoli 170 cm, suhe postave, kratkih temnih las, oblečen je bil v jeans hlače in temnejši zgornji del.

 

Prometna varnost

Včeraj je na območju Viča prišlo do dveh prometnih nesreč v katerih sta bila udeležena kolesarja. V enem primeru je kolesarka padla sama, ko je zapeljala na robnik. V drugem primeru je v kolesarja trčila voznica osebnega vozila, ki je spregledala kolesarja. V obeh primerih sta bila kolesarja lažje poškodovana.

U. C.