“Tu smo, da pokažemo, da smo en narod in da nas politične stranke ne zanimajo in da smo vrh glave siti delitve na komuniste in fašiste, na Janševe in Golobove, ker želimo živeti v miru in da smo prijatelji med seboj.  Imamo zaslužen in privarčevan denar v pokojninski blagajni! Nismo socialni problemi, da nas bi predsednik Zdusa Janez Sušnik pošiljal na socialno,” je danes na protestu dejal Pavel Rupar.

Vseslovenski shod upokojencev, ki se je danes odvijal na Trgu republike v Ljubljani, je razlog, da je bil trg poln Slovenk in Slovencev iz vseh koncev Slovenije. Po oceni organizatorjev se je na današnjem protestu zbalo 28.000 ljudi.

Trg je bil že pol ure pred pričetkom skoraj poln. Shod pa se je enako kot prvi, začel s slovensko himno.

Zbrane je seveda nagovoril Pavel Rupar brez katerega teh protestov sploh ne bi bilo: “Danes smo na shodu zasužnjenih in pozabljenih ljudi. Tu smo tudi zato, da pokažemo, da smo en narod. Da nas stranke ne zanimajo. Tu smo, ker smo ponosni Slovenci. Nočemo biti socialni problemi.”

“Tu smo, da pokažemo, da smo en narod in da nas politične stranke ne zanimajo in da smo vrh glave siti delitve na komuniste in fašiste, na Janševe in Golobove, ker želimo živeti v miru in da smo prijatelji med seboj.  Imamo zaslužen in privarčevan denar v pokojninski blagajni! Nismo socialni problemi, da nas bi predsednik Zdusa Janez Sušnik pošiljal na socialno,” je dejal Pavel Rupar.

Pavel Rupar: “Če ste čez noč dobili milijardo za pokritje v HSE, ga boste pa še za penzije! Denarja je dovolj! Najdite ga in ga namenite upokojencem! Če ste odprli nova ministrstva, imate tudi za upokojence. Zanje ste rezervirali 500 milijonov evrov. Ne, gospod predsednik, vašega blefiranja je DOVOLJ! Ne želite si, da se iz te množice naredi stranko upokojencev! Ne boste nas izrinili, dokler ne boste slišali naših zahtev! Šele začeli smo. Dobljene so prve bitke. Naslednjič se bomo videli čez en mesec! Do takrat se bo zgodilo še marsikaj!”

Shod je potekal mirno in se simbolično končal s pesmijo Planica, kjer ravno v tem času poteka svetovno prvenstvo in katere obisk si večina upokojenk in upokojencev ne more privoščiti. Družabna omrežja so polna občutkov in odzivov s shoda.

Uredništvo, J.V.