Evropski parlament je v Strasbourgu razpravljal o napadu Irana na Izrael, o pomenu zmanjševanja eskalacije konflikta ter evropskem odzivu.

V razpravi je sodeloval tudi dr. Milan Zver, ki je izpostavil, da Iran predstavlja »dvojno nevarnost – tako notranjo kot zunanjo.«  »Iran predstavlja notranjo nevarnost, saj sistematično pobijajo in kršijo človekove pravice, pri čemer se visoki predstavnik Josep Borrell ni nikoli  postavili za iransko opozicijo, ki jo vodi Maryam Rayavi in njen program v desetih točkah,« je povedal dr. Zver.

»Druga nevarnost je zunanja. Iran ima kapacitete, da tudi vojaško, ima namreč odlično vojaško industrijo, ogroža države članice EU. Tudi tu je odziv EU preveč bled, »je prepričan poslanec.

Ob tem dodaja, da se visoki predstavnik Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Josep Borrell tudi nikoli ni postavil za poslance, ki so pristali na črni listi iranskega režima kot teroristi.  Na tej listi je tudi poslanec dr. Milan Zver.

»Danes sem celo imel občutek, da Josep Borrell enači Izrael z Iranom,« je izpostavil poslanec in dodal, da prav zato » podpira dve zahtevi mojih kolegov v Evropskem parlamentu, da morate zahtevati močnejše sankcije zoper Iran in uvrstiti iransko vlado na  seznam terorističnih organizacij.«

Spletno uredništvo
Vir: evropski poslanec dr. Milan Zver