Dr. Anže Logar: “Ali je nekaterim dovoljeno vse?”

Vir: Družbena omrežja

Kljub temu, da je v petek, 22. novembra 2019, državni zbor soglasno sprejel napotilo Ministrstvu za okolje in prostor naj ustavi gradnjo kanalizacijskega voda čez ljubljanski vodonosnik Kleče, so se dela čez vikend nadaljevala.

Vir: Facebok

Dr. Anže Logar, poslanec SDS, je že leta 2016 postavil prvo poslansko vprašanje in opozoril na spornost gradnje kanalizacije C0 čez ljubljanski vodonosnik. Sledilo je še štirinajst polanskih vprašanj, ki pa so naletela na gluha ušesa. Ljubljanski župan Zoran Janković “pa je medtem z bagrom rovaril po njivah in polagal cevi. Koalicijski poslanci v državnem zboru so vztrajno zavračali razpravo na to temo. Kar 15-krat sem pogorel s svojim predlogom za razpravo o kanalu C0,” je povedal Logar.

Ko je policija pričela z varovanjem delovnih strojev pred lastniki zemljišč (kopanje kanalizacije na vodonosniku Kleče je edini projekt “z evropskimi sredstvi v EU, katerega izvajanje investitor izvaja ob spremstvu policije”), je poslanska skupina SDS, še isti dan, vložila zahtevo za sklic izredne seje državnega zbora.

Dr. Anže Logar je na svojem Facebook profilu zapisal: »Razprava je bila kvalitetna, sporočilo jasno. Kanalizacija ne sodi nad vodno zajetje. Soglasni smo bili, naj se poseg ustavi. Poslanci smo opravili svoj del naloge. Sedaj je odgovornost na Ministrstvu za okolje in prostor, da soglasno stališče parlamenta tudi udejani. Oni so izvršilna veja oblasti. Oni imajo moč. Trajalo je (pre)dolgo, da se je sprejela neka konkretna odločitev. Ampak občutek, da se tudi po 15-ih neuspešnih poskusih da zmagati v 16-tem poskusu, je vendarle osvežujoč.«

Preberite še: Janković nad zasebna zemljišča z grožnjami in policijo

D. S.