Danijel Božić umrl nasilne smrti

Foto: Demokracija

Včeraj smo poročali, da so 35-letnega Danijela Božića našli mrtvega v okolici Kranja. Danijel je bil nazadnje viden v Ankaranu in sicer 15. novembra. 

Vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič je v izjavi za medije pojasnil, da je policija tega dne prijela 29-letna državljana Slovenije in Črne Gore, ki sta tudi z uporabo pištole pretepala moškega z območja Ljubljane, ga na kraju zvezala s plastičnimi zategami in ga skušala odvleči s kraja. Ljubljančana je v Ankaran pripeljal prav Božić, ki pa ga tedaj niso izsledili, svojci pa so naslednji dan prijavili njegovo izginotje.

Oba napadalca so 17. novembra privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper njiju odredil pripor, zaradi razjasnitve dogajanja pa so nadaljevali z iskanjem takrat še pogrešanega Božića, ki v tistem trenutku ni bil osumljen nobenega kaznivega dejanja. Žrtev napada, ki je utrpel lažje poškodbe in so ga že na večer napada odpustili iz zdravniške oskrbe, pa ni pojasnil podrobnosti dogajanja.

Kot je še navedel Jurič, je bilo storilcev očitno več, pri čemer se je njihov načrt glede ugrabitve ene osebe izjalovil, pri ugrabitvi druge osebe pa je očitno uspel. Glede motiva je vodja kriminalistov pojasnil še, da odgovore iščejo predvsem v sporih, ki se nanašajo na kriminalno dejavnost. Nekatere od vpletenih oseb so v preteklosti tudi že obravnavali zaradi kaznivih dejanj, ne pa tudi umorjenega, navaja častnik Večer.

U. C.