Na Trgu republike in tokrat tudi prvič s sprehodom po centru Ljubljane, se bo danes ob 15 uri odvijal veliki vseslovenski protest upokojencev. Tokrat je razširjen tudi na protest proti vladi.

Pavel Rupar kot pobudnik upokojenskih protestov je ob tem zapisal, da prosi in poziva vse, da se vedejo dostojanstveno, kulturno, vmes bodo ob spremljavi harmonikarjev peli slovenske pesmi!! Okolja ne bodo onesnaževali, ceste bodo pustili čiste! Provokacije so prepovedane, če bodo provocirali drugi, se jim bodo le posmejali!! KOT PRAVIJO, NISO KOLESARJI, NISO PLČANCI.. SO UPOKOJENCI, DELAVCI, KMETJE.. Na koncu je dodal, da smo Slovenci!

Protestniki se bodo zbrali na Trgu republike, nato pa bodo krenili po začrtani poti, ki je dolga slaba dva kilometra in bo trajala približno 40 minut. Nato se bo program začel na Trgu republike.

Ne glede na vreme nas bo na Trg republike pripeljala ista želja: Zaživeti dostojno in pravično nagrajeno življenje! Tja nas bo pripeljalo ponosno in domovini zvesto srce! Tja gremo vsi, ki imamo upanje, vero, ki imamo v sebi dovolj spoštovanja in ljubezni za vse!!! Imamo isti cilj, IZRAŽALI GA BOMO KULTURNO, SPOŠTLJIVO VENDAR ODLOČNO!!!! NE OBUPAJMO ZARADI STRAHU, VREMENA, MALODUŠJA.. TO NISO SLOVENSKE VRLINE!!!” je še zapisal Rupar.

Uredništvo, J.V.
Foto: prvi vseslovenski protest