Danes bodo denar prejeli še preostali državljani

Foto: Pixabay

Finančna uprava RS bo danes odposlala drugi paket informativnih izračunov dohodnine za leto 2019. Tistim, ki so prejeli izračune v prvem svežnju pa se izteka rok za vračilo preplačane dohodnine. Izjemoma letos, zaradi ukrepov zajezitve širjenja okužbe z novim koronavirusom, je predviden še tretji paket, ki naj bi bil pripravljen do konca junija.

 

V prvih dneh aprila je približno 800.000 zavezancev prejelo prvi paket izračunov. To so osebe, ki so lani med letom državi plačale preveč dohodnine in jo bodo najpozneje do danes prejele vrnjeno. 

Letos so bili v prvem svežnju zajeti tisti zavezanci, ki imajo vračilo dohodnine ali pa so brez vračila oziroma brez doplačila. Tistih z vračilom je bilo 352.650, povprečni znesek vračila pa je 201,83 evra. Za vse skupaj to pomeni 71,18 milijona evrov vračil.  

Finančna uprava RS izračuna ne bo poslala tistim zavezancem za katere od izplačevalcev dohodkov ne prejme podatkov o obračunu dohodnine. Ti zavezanci morajo napoved vložiti sami, najpozneje do 31. julija.

U. C.