Zelo pomembno! V PONEDELJEK, 17.4.2023 ob 14.30, se bo pred ljubljansko Mestno hišo odvijal že tretji shod PROTI Jankovičevemu nasilju, ZA zdravnike in ZA čisto pitno vodo.

Mestni svetnik in organizator protesta Aleš Primc je ob tem zapisal:

V PONEDELJEK, 17.4. ob 14.30 se množično udeležimo shoda pred ljubljansko Mestno hišo, Mestni trg 1! Inštitucije ne opravljajo svojega dela za zaščito naše čiste pitne vode, zato je pomembno, da jih z našimi aktivnostmi in vztrajanjem spodbudimo k strokovnemu delu. Ne dovolimo Jankoviću, da nam zastrupi našo pitno vodo. Pomembno je, da pridemo in opravimo svojo dolžnost za zaščito naše čiste pitne vode. To ni samo problem Ljubljane. Če bomo dovolili uničevanje vode v Ljubljani, se bo to lahko zgodilo tudi kjerkoli v Sloveniji. Povabite na shod svoje sorodnike in prijatelje!

Na protestu, ki se vedno odvija na dan, ko je v Mestni hiši seja mestnega sveta, bodo sodelovali arhitekt Andrej Čufer, nekdanji minister za okolje in prostor Miha Jazbinšek, Zala Klopčič, ki bo poskrbela za kulturni program in seveda organizator in mestni svetnik Aleš Primc.

Gre za grožnjo zajetju, ki predstavlja 90 odstotkov vode v Ljubljani – kar lahko predstavlja tudi grožnjo zdravstvu.

V primeru gradnje ljubljanske kanalizacije, konkretno kanala C0 se je izkazalo, da državne in občinske institucije ne opravljajo svojega dela. Inšpekcija bi morala že zdavnaj zapreti to gradbišče – saj nima vseh gradbenih dovoljenj in okoljevarstvenega soglasja. Slednjega Janković očitno niti noče narediti, kar je po besedah Primca od nedavne seje za peticije, človekove pravice in enake možnosti povsem jasno.

V teku pa je tudi podpisovanje peticije proti gradnji nezakonitega in nevarnega kanala C0 – čista pitna voda je vseslovenski problem, zato so k podpisu vabljeni prav vsi.

Podpišite množično peticijo za zaščito čiste pitne vode in proti gradnji nezakonitega in nevarnega kanalizacijskega kanala čez najboljša zajetja čiste pitne vode. Povabite čimveč ljudi k podpisu, saj se le z široko podporo, aktivnostjo in vztrajnostjo lahko doseže, da bomo v bodoče pili čisto pitno vodo.

Objavljamo tudi povezavo do peticije, kjer jo lahko podpišete:

Uredništvo, J.V.