Hospitaliziranih je 22 bolnikov, na intenzivni negi jih je 5. Dva so odpustili iz bolnišnice, je na Twitterju sporočila vlada. Do zdaj so v Sloveniji potrdili 2171 okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 119 bolnikov s covidom-19.

Potrjenih 15 novih okužb

Po podatkih sledilnika covid-19 sta bili po dve novi okužbi potrjeni v Ljubljani in Kranju, po ena pa v Rogaški Slatini, Trbovljah, Ribnici, Domžalah, Škofljici, Mariboru, Žireh, Grosuplju, Kozjem in Slovenj Gradcu, ena okužba pa je bila tudi potrjena pri tujem državljanu.

Kakšni so trenutni podatki o okuženosti? (1. avgust) 

Potrjeno okuženi 2171 ⇑15
Hospitalizirani trenutno 22 ⇓2
V Intenzivni enoti skupaj 5   
Umrli skupaj 119
Testiranih (31. julij) 892
Aktivni primeri 231
Na respiratorju 0
Hospitalizirani v UKC Ljubljana 13

Okužen malček v vrtcu v Komendi

O okuženem malčku medtem poročajo iz vrtca v Komendi, kjer so sprejeli ustrezne ukrepe in do 11. avgusta zaprli enoto Čebelica. Varstvo otrok bo potekalo v enoti Mehurčki v starem in mobilnem delu vrtca v Komendi, so zapisali na spletni strani vrtca.

Okužba v kabinetu Janeza Janše

Okužba z novim koronavirusom je bila včeraj potrjena tudi v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše. Kot so zapisali na spletni strani premierjevega kabineta, je bil uslužbenec testiran zaradi slabšega počutja. “Ker je bil test pozitiven, smo v skladu s smernicami in epidemiološkimi priporočili NIJZ-ja

MB