V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 598 klicev, 195 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 54 nanašalo  na  kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 77 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov  poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega  reda  in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 6 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 4.000 evrov.
V okolici Grosuplja je neznani storilec vlomil v garažo in odtujil več različnega električnega orodja, električne podaljške in nekaj škatel vijakov. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.
V okolici Vrhnike je neznani storilec vlomil v delavnico in odtujil več različnih  predmetov, ročno električno orodje in hladilnik. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
V okolici Grosuplja so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili kmetijske pripomočke. Podjetje je oškodovano za okoli 800 evrov.

Streljanje v Fužinah

V ponedeljek nekaj pred 15. uro so bili policisti obveščeni o streljanju v enem izmed
lokalov na območju Most v Ljubljani. Ob prihodu na kraj so policisti ugotovili, da je osumljenec ustrelil 57 in 58 letna moška in nato s kraja zbežal z vozilom. Poškodovanima je bila  nudena takojšnja zdravniška pomoč, vendar sta zaradi hudih poškodb na kraju dogodka umrla.

Z zbranimi obvestili in opravljenimi več razgovori je bilo do sedaj ugotovljeno, da so se omenjeni moški srečali v lokalu, kjer je med njimi prišlo do spora. Med sporom je osumljenec izvlekel strelno orožje in streljal na žrtvi ter ju hudo poškodoval. Po dejanju se je z vozilom odpeljal s kraja.

Policisti so takoj začeli z aktivnostmi za izsleditev osumljenca. Kmalu po dogodku je bil na območju Most najden mrtev 48 letni moški, ki je umrl zaradi strelnih ran in poškodb z eksplozivnih sredstvom. Po doslej znanih podatkih smrt tega moškega ni posledica kaznivega dejanja, ki bi ga storila druga oseba.

Domneva se, da je ta moški streljal v lokalu, vse okoliščine in potrditev teh domnev pa so še predmet nadaljnje kriminalistične in forenzične preiskave.  Policisti so opravili ogled krajev in opravljajo vsa nadaljnja kriminalistična opravila za razjasnitev vseh okoliščin dogodka. Prav tako se preverja motiv za dejanje, ki še ni pojasnjen in izvor pri kaznivem
dejanju uporabljenega orožja ter eksploziva.

48 letni moški je bil do sedaj že obravnavan zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, premoženjskih in kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog ter orožja.

Ogledov krajev dejanj sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in državni tožilec, preiskava in zbiranje obvestil pa se še nadaljuje. O vseh ugotovljenih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 21. ure se je na Linhartovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica zaradi nepravilnega premika  trčila v njo. Pri  tem  se  je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 11.30 se je na Poti heroja Trtnika v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj nekaj po 13. uri se je na primorski avtocesti med Uncem in Lomom v smeri Ljubljane zgodila prometna nesreča, v kateri so bili v naletnem trčenju udeleženi vozniki   treh osebnih vozili. Prometno nesrečo je povzročil voznik, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo. Pri tem sta se lažje  telesno  poškodovala  ena izmed udeleženih voznic in potnik v njenem vozilu. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo