V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 722 klicev, od tega 202 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 57 nanašalo na kriminaliteto, 51 na javni red in mir, ter 79 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 18 tatvin, 10 vlomov  (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali  so  23  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 6 krat v zasebnem prostoru.

Policisti  Policijske  uprave  Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Vlomi:
V Domžalah je bilo vlomljeno v tri hiše, od koder je bila odtujena gotovina in sef. Skupna škoda znaša okoli 4200 evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v tri kleti, od koder je bilo odtujeno orodje in trije električni skiroji. Škoda znaša okoli 3100 evrov.
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bila odtujena obutev. Škoda znaša okoli 300 evrov.
V Šiški  je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Delovna nesreča:
Včeraj,  nekaj  pred 8. uro smo bili obveščeni o delovni nesreči na območju Most. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  delavec  pri delih na strehi objekta zdrsnil in padel v globino okoli 8 metrov. V nesreči se je huje poškodoval, vendar  njegovo  življenje  ni  ogroženo. Policisti še zbirajo obvestila in bodo o okoliščinah nesreče obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost:
Včeraj, nekaj pred 22.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči med Kisovcem in  Zagorjem v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje  preblizu desnemu robu je zapeljal izven ceste in v jarek. V nesreči se  je  lažje  poškodoval.  V postopku je bil ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0.91 mg/l). Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

Včeraj,  nekaj po 16. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Jurčkovi cesti v Ljubljani v  kateri  sta  bila  udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki v križišču ni upošteval prometnega znaka za prednost.  Povzročitelj se je v nesreči lažje poškodoval, zoper njega sledi prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  14.30  uro  je  na  Dunajski  cesti v Ljubljani do prometne nesreče  v  kateri sta  bila  udeležena  voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji. V nesreči so se   štirje   udeleženci   lažje  poškodovali.  Zoper povzročitelja  sledi prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  7.  ure  se  je  na cesti v naselju Krašce zgodila prometna nesreča,  v  kateri so  bili  udeleženi  vozniki tovornega in treh osebnih vozil.  Do  prometne  nesreče  je prišlo,  ker  je voznik tovornega vozila nepravilno  prehiteval  traktor  pred seboj ter zapeljal na nasprotno stran ceste  in  trčil  v  vozilo voznice, ki je pripeljala nasproti. V udeleženo osebno  vozilo  sta  zaradi  prekratke varnostne razdalje z osebnimi vozili trčili še dve voznici. Pri tem se je prva udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo, J.V.