Foto: Posnetek zaslona

Zadnje dni v Sloveniji odmeva zgodba o Poloni in njeni hčeri, ki jima je ekipa Delovne akcije obnovila hišo, katera se je kasneje znašla na nepremičninskem portalu. 

Ekipa Delovne akcije je letos obnovila hišo Poloni in njeni hčeri, ki živita v Košakih v bližini Maribora. Polona Cvirn naj bi hiško kupila zase in za hčer in za nakup vzela celo hipotekarni kredit.

Obnovljena hiša se prodaja na nepremičninskem portalu

Kmalu po obnovi se obnovljena hiša prodaja na nepremičninskem portalu Nepremičnine.net in kot se je izkazalo, hiše ne prodaja Polona, saj sploh ni njena lastnica, ampak najemnica.

Za portal Slovenske novice, naj bi Polona v telefonskem pogovoru, dejala, da se je z lastniki dogovorila za odkup in kupnino poravnala prek mobilne denarnice mBills. Denar naj bi se nato nekje »izgubil«, saj naj lastniki kupnine na račun ne bi prejeli. Kot dokazilo je posredovala zaslonski posnetek domnevnih nakazil v omenjeni aplikaciji.

Kupnina naj bi bila razdeljena na več delov, saj je lastnikov hiše več. Zneski posameznih transakcij, ki jih je po svojih trditvah opravila, se gibljejo med 10.250 evri in 11 tisočaki. Kmalu se je pojavilo vprašanje, kako je lahko prek mBills nakazala tolikšne zneske, saj višina transakcij, ki jih posameznik lahko izvede v enem mesecu, pri omenjeni mobilni denarnici omejena na 10.000 evrov.

mBills je sicer mobilna e-denarnica, priročna za hitro plačilo žemlje v pekarni ali položnice za elektriko, ki se izvede prek mobilnika in ne potrebuje zamudnega vpisovanja TRR-številk in sklicev. Da bi kdo z njo poskušal plačati hišo, pa je malce nenavadno, pišejo na portalu Slovenske novice.

U. C.