Foto: NZS

Evropa je priča nogometnemu potresu, kakršnega ne pomni. Dvanajst vplivnih evropskih klubov je ustanovilo superligo in to kljub temu, da jim je Evropska nogometna zveza (Uefa) dala vedeti, da jih v tem primeru čakajo številne sankcije.

Čeferinu razpada Uefa?

Očitno vodenje Uefe le ni tako dobro, kot nam daje vtis Aleksander Čeferin. Za milijone, ki jih dobi za plačo, bi se očitno moral malo bolj potruditi.

Kot piše Siol.net, se obeta vojna, pravcati razkol, odpirajo se številna vprašanja, prihodnost lige prvakov, paradnega konja in najbolj donosnega produkta Uefe, je skrajno negotova. To je seveda hud udarec za Aleksandra Čeferina, predsednika Uefe, ki naj bi danes predstavil novi tekmovalni model lige prvakov.

Zeleno luč za ustanovitev superlige, zaprtega tekmovanja, v katerem naj bi nastopilo 20 klubov (od tega 16 stalnih), je že prižgalo 12 evropskih klubskih velikanov iz Anglije, Italije in Španije. To so (po abecednem vrstnem redu) AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter Milan, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid in Tottenham.

U. C.