V teh dneh smo priča neverjetnemu, šokantnemu in predvsem, po vseh zakonih, nedopustnemu priznanju predsednika vlade, da je od takratne kandidatke za notranjo ministrico Tatjane Bobnar zahteval, da policijo očisti janšistov. Še več, to izjavo je ponovil tudi na Odmevih in dodal, da če kdo, bi pa to oni na RTV morali vedeti.

 

Glede na vsa dogajanja v Sloveniji, je evropska poslanka Romana Tomc zapisala:

V EU parlamentu se informacije hitro širijo. Zato že zjutraj vprašanje – ali imate v Sloveniji še vlado?

Noben predsednik vlade v EU politično ne bi preživel javnega priznanja, da je ukazal politične čistke v policiji in na javni radioteleviziji.

Šok, ki so ga nekateri doživeli ob spremljanju včerajšnjih nastopov Roberta Goloba je razumljiv, a v resnici je le pokazal svoj pravi obraz. Očitno vlada panika in posledica je popolna izguba nadzora nad samim seboj. Sicer pa takšna aroganca ni nič novega, vse to je napovedal že pred volitvami, ko nas je zmerjal s fašisti.

Medtem ko po letu in pol vladanja vlada še vedno izvaja brutalne kadrovske čistke, dvigujeje davke, z našim denarjem plačuje usluge kolesarjem in se pripravlja na prevzem velikih poslov, gre država strmo navzdol.

Poplavljena območja čakajo. Sociala se krči, investicije se ukinjajajo. Ilegalni migranti se prosto sprehajajo, kriminal narašča, policija prikriva posilstva, standard ljudi drastično pada. Ta vlada nima pojma, kaj narediti za dobrobit ljudi, za gospodarstvo in za Slovenijo. Je popolnoma razglašena in neučinkovita. Ne ve niti tega, koliko ministrstev bi imela.

Ve samo eno, da je treba Slovenijo očistiti janšistov. Torej vseh, ki so kakorkoli povezani s stranko SDS. Vas to kaj zmrazi? Vas spomni na neke pretekle čase pred drugo svetovno vojno? Grozljivo, kdo vodi Slovenijo. Koalicijski partnerji, SD in Levica, se očitno z Golobom strinjajo. Sicer ne bi bili več v koaliciji. Zato so enako odgovorni. Vlada se bo oblasti oklepala za vsako ceno.

Vprašanje je, s kakšnimi metodami bo to počela in koliko laži bo v tem času še izrekel Robert Golob. Še bolj pomembno pa je, koliko škode bo koalicija v tem času še naredila Sloveniji in njenim državljanom.

Kako dolgo bomo v Sloveniji še imeli vlado? V pretežni meri je glede na izjave njenega predsednika, da ne bo odstopil, odvisno predvsem od tega, kako močna je želja po oblasti pri koalicijskih partnerjih. Torej nam na to vprašanje lahko odgovorijo le Socialni demokrati in Levica. A po vsem videnem bo vlada očitno še naprej “vladala”.

Spletno uredništvo