Foto: Twitter

Po 99,99 odstotka preštetih glasov je Anže Logar prejel 33,96 odstotka glasov, Nataša Pirc Musar pa 26,86 odstotka. Milan Brglez ima 15,40 odstotno podporo, Vladimir Prebilič je prejel 10,66 odstotka, Sabina Senčar je prejela 5,96 odstotka, Janez Cigler Kralj 4,35 odstotka, Miha Kordiš 2,80 odstotka.

Zmagovalec prvega kroga predsedniških volitev Anže Logar se je v odzivu na uvrstitev v drugi krog v državniškem nagovoru vsem volivcem zahvalil za glasove. Po njegovem mnenju je to potrditev, da je slogan njegove kampanje Sodelujmo #ZAprihodnost tisto, kar v Sloveniji potrebujemo v naslednjih petih letih. “Sodelujmo in prihodnost Slovenije bo svetla,” je dejal. Logar je čestital neodvisni kandidatki Nataši Pirc Musar, s katero se bosta pomerila v drugem krogu volitev čez tri tedne. Pred drugim krogom pričakuje vsebinsko razpravo in na koncu se bodo volivci odločili, kateri bo prepričljivejši, je dejal Logar. Kot predsednik republike bom predsednik vseh državljank in državljanov in na ta način bom pristopil tudi h kampanji v drugem krogu,” je napovedal.

“Od današnjega dne odločamo o tem, kje bo Slovenija čez pet let. Lahko se še naprej delimo na leve in desne, sam pa mislim, da sta pomembna predvsem dialog in zmagovalni duh. Napočil je čas, da si podamo roke in nehamo iskati tisto, kar nam pri nekomu ni všeč, ampak poiščemo tisto, kar nas povezuje,” je pozval. “Izzivi, ki so pred nami, so preveč tvegani, da bi se še naprej delili,” je še opozoril. Njegov cilj je boljša, uspešnejša in bolj sproščena Slovenija, s podjetnim duhom in v ponos državljanom. Logar je pohvalil vzdušje med predsedniškimi kandidati med kampanjo. “Čeprav smo imeli popolnoma različna stališča, smo ohranili spoštljiv dialog in dokazali, da je v slovenski politiki to mogoče,” je dejal.

V tednih kampanje, ki prihajajo, se namerava po državi čim več srečevati z volivci. Kot je dejal, bo dokazal, da “bo podpore še bistveno več” in da bo v nov mandat prišel kot zmagovalec, “kot predsednik vseh državljank in državljanov, in da bomo lahko program, ki sem ga predstavil v kampanji, udejanjal v naslednjih petih letih“, piše Nova24TV. 

(Foto) Predsedniškega kandidata Logarja prišel podpret avstrijski zunanji minister