Foto: Twitter

Na Trgu republike v Ljubljani je včeraj potekal največji družinski shod za zaščito otrok in družin v zgodovini naše države.

Koalicija za otroke gre je v Ljubljani pripravila shod za zaščito otrok in družin, s katerim nasprotujejo odločitvi ustavnega sodišča, ki istospolnim partnerjem omogoča sklenitev zakonske zveze in posvojitev otrok.

Golobova vlada želi uzakoniti posvojitve otrok v LGBT razmerja

Vlada Roberta Goloba želi uzakoniti posvojitve otrok v razmerja LGBT, ukiniti zakonsko zvezo žene in moža ter vzpostaviti pravno podlago za uvedbo ideologije LGBTQIA+ v vrtce in šole. Udeleženci shoda so proti uvedbi te nevarne ideologije v vrtce in šole!

Glavni organizator shoda Aleš Primc spodbuja Slovence, naj podprejo shod in tako pokažejo, da spoštujejo materinstvo in očetovstvo.

Državni zbor bo ta teden odločal o vladnem predlogu sprememb družinskega zakonika, ki sledi odločitvi ustavnega sodišča, s katero je to istospolnim partnerjem omogočilo sklenitev zakonske zveze in jim dalo možnost, da bodo centri za socialno delo pri posvojitvah otrok primernost istospolnega para pretresali po enakih merilih, kot to počnejo pri raznospolnih parih.

S spremenjeno definicijo zakonske zveze ter z ureditvijo zunajzakonske skupnosti za raznospolne in istospolne partnerje bi partnerji v teh zvezah postali izenačeni tudi v vseh pravnih posledicah, ki jih določa družinski zakonik, ter tudi na drugih pravnih področjih.

Aleš Primc pa je poudaril, da je materinska in očetovska ljubezen največja sila tega sveta »in prav čudno se mi zdi, kako v parlamentu in na vladi mislijo, da lahko porušijo to ljubezen«.

Poudaril je tudi, da ne gre za sovraštvo do katere koli skupine ljudi – čeprav jih vedno znova obtožujejo ravno tega. “Ne lažite, mi ne sovražimo nikogar. Mi smo ljudje ljubezni. Mame in očetje smo ljudje ljubezni,” je dejal in dodal, da je materinska in očetovska ljubezen največja sila tega sveta. Primc je še izrazil začudenje, da v vladi mislijo, da lahko porušijo to ljubezen.

Minister Luka Mesec je po Primčevem mnenju na ministrstvu za delo »lisica v kurniku« in »ne bi smel nikoli biti minister za družino«.

Že več kot 20 let se borimo – prvi družinski referendum je bil namreč leta 2001. Primc je vsem čestital za tri zmage na družinskih referendumih ter dejal, da ne bodo pustili, da vlada sedaj vse to uniči. Ker gre za naše otroke in za naše vnuke – takrat Slovenci stopimo skupaj. “Nimaš časa za svojo družino, imaš pa čas uničevati naše družine,” je Primc še očital Mescu, za katerega je dejal, da je v vlogi ministra kot lisica v kurniku.

Primc je še opozoril, da gre za popolno razvrednotenje otrok, spremenjen Družinski zakonik namreč kaže na to, da se gre v smer svobodne trgovine z otroki – s temi spremembami zakonika otroci postajajo trgovsko blago. Če bodo zakon sprejeli, se bo takoj pričelo zbiranje podpisov za referendumsko pobudo.

Preberite tudi:

(Video) V največji opozicijski stranki želijo preprečiti izvajanje treh škodljivih zakonov