Foto: SDS

Največja stranka SDS skrbno bdi nad vsem kar počne Golobova koalicija, ki ima v državnem zboru zagotovljen glasovalni valjar.

Koalicijski glasovalni stroj v državnem zboru je po hitrem postopku in brez javne razprave sprejel lastna zakonska predloga o spremembah zakona o vladi in RTV Slovenija (RTVS). Vlada Roberta Goloba pa je napovedala tudi zamik izvajanja zakona o dolgotrajni oskrbi, kar ogroža izplačilo nepovratnih sredstev v višini 1,5 milijarde evrov.

Uveljavitev zakonov bi imelo škodljive posledice za državljane

V vseh treh primerih gre za spremembe zakonov, ki prinašajo škodljive posledice za vse državljane Republike Slovenije. S spremembami zakona o vladi nameravajo povečati število ministrstev s 17 na 20. S spremembami zakona o RTV Slovenija želijo podrediti javni zavod RTV Slovenija vladajoči politiki.

Foto: SDS

V času levih vlad se je denar namesto za urejanje področja dolgotrajne oskrbe namenjal za študije. Opravljenih jih je bilo več kot 70, davkoplačevalce pa so stale 74,5 milijona evrov. Vlada pod vodstvom Janez Janša je v prejšnjem mandatu obrnila trend.

Spremembe treh omenjenih zakonov bi že začele veljati, če SDS ne bi vložila zahteve za referendume. Norosti Golobove vlade namreč lahko preprečijo le še državljani. V ta namen v Slovenski demokratski stranki od 1. septembra do 5. oktobra 2022 zbirajo podpise za izvedbo referendumov, s katerimi želijo preprečiti uveljavitev treh škodljivih zakonov. 

Foto: Posnetek zaslona

Več o škodljivih zakonih si lahko preberete spodaj: 

Kako oddati podpis podpore referendumom

U. C.