Čedalje več ljudi se nasprotuje gradnji nevarnega, nezakonitega in protiustavnega kanalizacijskega kanala (drekovoda) preko 90% pitne vode v Ljubljani.

Poleg kmetov, hidrogeologov in drugih strokovnjakov, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Agencije za okolje, zdravnikov itn. so se v zadnjem času proti gradnji izrekli tudi predsednica države, nekdanja ustavna sodnika dr. Tone Jerovšek in Jan Zobec, vrhovna sodnica Barbara Zobec, odvetnik Jože Hribernik, ter vrhunski gradbeni strokovnjak dr. Matej Fishinger, zaslužni profesor Fakultete za gradbeništvo in geodezijo itn. Ustanovljena je bila parlamentarna komisija, ki bo preiskovala to nevarno in nezakonito gradnjo. Vloženih je že več kazenskih ovadb proti Jankoviću in drugim vpletenim.

Z dosedanjimi shodi smo veliko dosegli, čaka pa nas še glavni cilj, to je zaustavitev gradnje, zato je pomembno, da se v PONEDELJEK, 29.5., ob 14.30 zberemo v velikem številu pred ljubljansko Mestno hišo. Vzemite si čas in pridite. Povabite svoje sorodnike in prijatelje!

Ne dovolimo Jankoviću, da nam zastrupi vodo! To ni samo problem Ljubljane, ampak cele Slovenije. Če se bo voda lahko zastrupila v Ljubljani, se bo to lahko zgodilo kjerkoli v Sloveniji.

Pred nami je še en lep shod! Shod je prijavljen v skladu z zakonom in ga bosta neposredno prenašal tudi RTV SLO in NOVA24TV.

V programu bodo sodelovali:

  • Brane Grad, kmet in lastnik zemlje na trasi vodonosnika
  • Jasminka Dedić, mestna svetnica
  • Dr. Tina Bregant, mestna svetnica
  • Nada Žgur, pevka
  • Aleš Primc, organizator

Uredništvo
Piše Aleš Primc