Vir: Twitter (posnetek zaslona)

Včeraj je na Okrožnem sodišču v Ljubljani je stekla glavna obravnava v sojenju ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću in ostalim soobtoženim v zadevi Stožice.

Tožilstvo v obtožnici ljubljanskemu županu Jankoviću očita, da je kot uradna oseba zlorabil uradni položaj, da bi omogočil pridobitev velike protipravne premoženjske koristi, je danes ob začetku glavne obravnave povedala tožilka Blanka Žgajnar.

Še šestim osebam, nekdanjemu direktorju Zavoda Tivoli Romanu Jakiču, nekdanjemu direktorju Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Samu Lozeju, Urošu Ogrinu in Zlatku Sraki iz družbe Grep, ki je gradila center Stožice, Marku Kolencu iz občinskega oddelka za šport in direktorju projekta gradnje športnega parka Stožice Andreju Lavriču obtožnica očita, da so pomagali pri tem kaznivem dejanju, piše Siol.net.

Janković se zagovarja: »Meni in soobtoženim pa se godi velika krivica.”

Za kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, če je storilec sebi ali drugemu pridobil in je hotel pridobiti veliko protipravno premoženjsko korist, je zagrožena zaporna kazen od enega do osmih let.

Preberite tudi: 

(Foto) Zoran Janković se požvižga na ukrepe?

T. C.