Vlada postopno sprošča ukrepe. Te storitve se ponovno lahko opravljajo

Foto: gov.si

Premier Janez Janša je na Twitter profilu zapisal: »Aktualni podatki pri zaustavljanju epidemije omogočajo trezno presojo odprave nekaterih omejitev gibanja ter postopno oživitev številnih drugih dejavnosti, kjer je lahko zagotovljena varna razdalja, razkuževanje rok in stičnih mest ter varna uporaba osebne zaščitne opreme.«

 

Vlada je na včerajšnji dopisni seji izdala Odlok o spremembah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom.

S postopnim sproščanjem ukrepov se s predlaganimi spremembami dopolnjuje izjeme, za katere ne velja prepoved ponujanja in prodaje blaga in storitev in pri katerih je ob upoštevanju navodil NIJZ možno zagotoviti minimalni stik med ponudnikom in potrošnikom ali je možnost okužbe manjša.

Z današnjim dnem se lahko ponovno opravljajo storitve nepremičninskega posredovanja ter dimnikarske storitve, ponovno bodo odprte knjižnice, galerije in muzeji.

Od 4. maja pa se lahko opravljajo storitve izdelave in popravil na področju tekstilne, obutvene in usnjarske dejavnosti ter izdelava ključev, storitve na področjih fotografske dejavnosti, fotokopirnice, urarstvo in zlatarstvo ter strežba izključno na terasah in vrtovih gostinskih lokalov (na prostem).

T. C.