V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 668 klicev, od tega 186 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 58 nanašalo na kriminaliteto, 42 na javni red in mir, ter 67 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 19 tatvin, 3 vlome, 2 goljufiji in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 18 prometih nesreč z materialno škodo, 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Domžalah je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke Canyon in Kona. Materialna škoda znaša okoli 3500 evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v lopo, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Canondale. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 16. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v Potoku pri Komendi v kateri sta bila v čelnem trčenju udeležena kolesarja. V nesreči se je udeležena kolesarka huje telesno poškodovala, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti so opravili ogled in bodo o vseh okoliščinah prometne nesreče obvestili pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 13. ure so bili obveščeni o prometni nesreči na Zaloški cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in motorist. Nesrečo je povzročil motorist, ki ni upošteval prometne signalizacije in zapeljal na vozni pas, kjer je trčil v vozilo, ki je že vozilo po tem pasu. V nesreči se je motorist lažje poškodoval, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Včeraj, okoli 17.30 so bili obveščeni o prometni nesreči v Sostrem pri uvozu na avtocesto v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču zavijal in odvzel prednost motoristu, ki je vozil naravnost. V nesreči se je motorist lažje poškodoval. Zoper povzročitelja je bil uveden prekrškovni postopek, prav tako pa tudi zoper motorista, saj je voznik začetnik, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal rezultat 0,11mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Spletno uredništvo