V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 406 klicev, 156 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo  na  kriminaliteto, 37 na javni red in mir, ter 53 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 13 vlomov (v   sedmih  primerih  je  ostalo  pri  poskusu)  in  8  primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri  prometni  varnosti  so  obravnavali  11  prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je umrl voznik  osebnega vozila. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog  varovanja  državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V  centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo pony, baterijski vrtalnik in grelnik. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.
V  Šiški  je neznani storilec vlomil v klet in odtujil dve kolesi, kuhalnik in druge predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.
V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil otroško kolo Rog rider, črno-zelene barve. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.
V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več kosov ročnega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.
V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo, smučarsko opremo in druge predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.
V Ribnici so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili mobilne telefone. Povzročeno je bilo za nekaj tisoč evrov škode.

Prometna varnost
Prometna nesreča v kateri je umrl 91-letni voznik
Včeraj okoli 11. ure se je na lokalni cesti na območju naselja Brezje pri Dobrovi zgodila prometna  nesreča, v kateri je umrl 91-letni voznik iz okolice  Ljubljane. Vozil osebni avtomobil po makadamski lokalni cesti, po strmem klancu navzdol iz smeri Brezja pri Dobrovi proti Dobrovi. Ko je pripeljal v desni nepregledni ovinek je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal levo izven vozišča, kjer je trčil v drevo. V nesreči se je tako hudo telesno poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Uredništvo