Ponovno ponižana Slovenska vojska

Foto: Dolenjski list
Saj ni res, pa je! Skrunitev simbola Slovenske vojske z rdečo zvezdo je možna samo v državi, ki ni obsodila najbolj totalitarnega režima na svetu, komunizma. In to je podoba Slovenije leta 2018.
Pri Zvezi veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS), ki jo vodi general Ladislav Lipič, so za namen proslave 50. obletnice Teritorialne obrambe pripravili spodnji zmazek in za davkoplačevalski denar naročili nekaj tisoč takih značk. Kaj si ob tem mislijo svojci padlih v vojni za Slovenijo, ki so umrli zato, da so se zoperstavili taisti rdeči zvezdi, je najbrž ˝drugorazredna˝ tema. 
Foto: Socialna omrežja
Pa ne gre samo za svojce. Gre za Slovenijo. Tisto svobodno in samostojno ter neodvisno republiko, ki se je leta 1990 odločila postati samostojna država. Nekako se ne morem znebiti občutka, da se zdaj že vsakdo lahko norčuje iz državnih simbolov in domovine. Vojska je gola in bosa, slovenske zastave se režejo kot za stavo.

Zdaj si pa zamislite, da bi demokratična in moderna Nemčija rehabilitirala nacizem in pripravila spominsko značko, kot je na sliki?

S. P.