Zoran Janković na naš račun vabi v družbo Svetlane Makarovič in Erika Valenčiča

Vir: Družbena omrežja

Le teden dni je od ponovne izvolitve Zorana Jankovića za župana, pa že sledi novo trošenje davkoplačevalskega denarja. Na račun vseh Ljubljančank in Ljubljančanov bo nocoj potekal dogodek pod naslovom “Dežela pridnih: Naj sije rdeča zvezda”. Gostiteljici dogodka sta Mestna občina Ljubljana in Slovensko mladinsko gledališče.

Dogodek bo povezoval Erik Valenčič, gostja pa bo Svetlana Makarovič, ki uživa v privilegijih župana Jankovića. Besedilo uradnega vabila se glasi:

“Ni več časa za sprenevedanje. Vzpon slovenske skrajne desnice in njeno odkrito koketiranje s klerofašizmom zahtevata pogum in odločen odpor s strani svobodomiselnih ljudi ter civilne družbe v celoti. Svetlana Makarovič zadnja leta neumorno poziva k duhovni prenovi Osvobodilne fronte in povrnitvi sijaja rdeči zvezdi kot simbolu boja za svobodo vseh ljudi. Mi, nasledniki bork in borcev proti fašizmu in nacizmu, moramo nadaljevati njihov boj, kadarkoli družbene okoliščine to zahtevajo. Svetlana Makarovič in Erik Valenčič se bosta pogovarjala o tem, kako mora ta boj potekati.”

Da, zgodilo se bo v Ljubljani. Leta 2018.

P. T.