V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.471 klicev. Med 660 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 132 prometnih nesreč, 85 kršitev javnega reda in miru, ter 84 kaznivih dejanj.

V 111 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 6 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 2.56 je na cesti Novo mesto–Metlika pri naselju Vinja vas, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč pri oskrbi poškodovanega otroka, ki so ga reševalci NMP Novo mesto pregledali in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 6.24 so na štajerski avtocesti med priključkom Blagovica in predorom Podmilj v smeri Celja trčila eno osebno vozilo in dve tovorni vozili. Gasilci CZR Domžale, PGE Celje in ACB Vransko so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in pregledali potnike v osebnem vozilu. Poškodovanih ni bilo. Na kraju so bili tudi policisti in delavci DARS-a.

Ob 10.37 je na Šaranovičevi cesti na Viru, občina Domžale, osebno vozilo zadelo v osebo na invalidskem vozičku. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in pregledali osebo na invalidskem vozičku, ki ni kazala znakov poškodb. Na kraju so bili tudi reševalci NMP Domžale in policija.

Ob 11.49 sta na Cesti Kozjanskega odreda v Šentjurju trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na osebnem vozilu in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.19 sta na cesti Bertoki–Bivij v občini Koper trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na motornem kolesu in nudili prvo pomoč poškodovanem motoristu. Reševalcem NMP so pomagali pri nadaljnji oskrbi in prenosu poškodovanca do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali v SB Izola.

Ob 13.56 sta na Vanganelski cesti v Kopru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP so pregledali osebi na kraju dogodka.

Okoli 15.30  je na Litijski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik električnega skiroja in peška. Nesrečo je povzročila peška, ki je pri hoji po pločniku stopila na kolesarsko stezo pri tem pa se ji je voznik električnega skiroja poskušal izogniti in padel. V nesreči se je huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo.

Ob 17.27 se je na Mangartski cesti v naselju Strmec na Predelu, občina Bovec, pri padcu poškodoval tuj kolesar. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi poškodovanca. Ti so ga kasneje prepeljali do italijanske meje in ga predali kolegom.

Ob 18.06 se je na Zasavski cesti v Ljubljana osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščenega voznika in ga prenesli do reševalnega vozila. Voznik osebnega vozila je vozil iz smeri Črnuč proti Šentjakobu, ko je v levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven  vozišča,  kjer  je vozilo še drselo po travniku, trčilo v brežino in nato še v drevo. Voznik se je v nesreči huje poškodoval in je njegovo življenje ogroženo.

Ob 18.35 so na AC Blagovica – Podmilj, občina Lukovica, trčila 3 osebna vozila. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorje ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 20:00 se je na cesti Sežana-Merče, občina Sežana, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj nesreče ter pomagali reševalcem NMP Sežana pri oskrbi poškodovanca. Slednji so ga prepeljali v SB Izola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 56 intervencij na javnem kraju, 29 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 13 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 7 povzročitev telesne poškodbe, 3 nasilja v družini, 3 grožnje, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

 

Spletno uredništvo