Foto: Slika je simbolična

V preteklem tednu smo poročali, da so bili postojnski policisti 17. septembra obveščeni, da je neznani storilec v enem od parkov v Postojni pretepel dva tujca, in sicer 17- in 20-letnega državljana Afganistana, ki imata začasno prebivališče v Postojni.

Kaj se je v resnici dogajalo?

“Pred dnevi smo lahko v osrednjih medijih prebrali novico, kako je mladoletni fant v Postojni pretepel dva tujca. Objavljam screenshot objave fanta oz. “napadalca”, ki je svojo zgodbo/resnico želel medijem razložiti. Sledil je ignore. Zakaj? Če vam je do varnosti in vam za svoje otroke ni vseeno, delite dalje, preden se fantu kaj zgodi. Na ostalih socialnih omrežjih se je zadeva hvalabogu razširila,” je na družbenem omrežju Twitter zapisal Jure Colja.

16-letni Postojnčan, ki so ga mediji opisali kot napadalca, se je odzval s pojasnilom, da Afganistancev ni napadel, pač pa se je z njima želel pogovoriti, ker sta nadlegovala njegovo 13-letno sestro. K fantoma je pristopil dobronamerno, pogovor je bil sprva miren in kulturen, nato pa je po prošnji, naj sestro pustijo na miru, 20-letnik postal agresiven. Po slovensko je začel zmerjati oba, 16-letnika in njegovo sestro, ko se je prvi hotel mirno umakniti, pa ga je Afganistanec zagrabil za brezrokavnik in ga povlekel k sebi. Ob tem ga je 16-letni Slovenec refleksno udaril s pestjo in poškodoval agresivneža. 17-letnika pa po njegovih besedah ni poškodoval on, niti ne ve, od kod naj bi dobil poškodbe, ki jih navaja  policija.

Zapisal je še da po Postojni hodi skupina desetih državljanov Afganistana in ga išče.

 

Foto: Družbena omrežja

Omenjena Afganistanca naj bi spolno nadlegovala več mladoletnih deklet, zaradi zavajajočega poročanja medijev (in policije) pa obstaja nevarnost, da jo bo na koncu skupil mladoletni Slovenec, ki je zgolj branil svojo sestro.

Preberite tudi: 

Najstnik v Postojni hudo pretepel Afganistanca

U. C.