Že drugi dan zapored na območju Logatca prijeli tujega državljana, ki je v vozilu prevažal tujce

Foto: Demokracija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.383 klicev. Med 559 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 133 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

V 118 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 12 so bili udeleženci lažje in v 3 nesrečah hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo.

Ob 5.32 sta v križišču Ljubljanske in Dragomerške ceste, občina Log-Dragomer, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Dragomer–Lukovica in Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na osebnem vozilu ter posuli iztekle tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 6.20 je v Jelenčevi ulici v Kranju zaradi poledice osebno vozilo trčilo v stopnišče stanovanjske hiše. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Kranj so preventivno pregledali voznika.

Ob 08.04 sta na cesti Lole Ribarja v Šoštanju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Velenje in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila.

Ob 11.46 sta na Vrhniški cesti v naselju Lukovica pri Brezovici, občina Log – Dragomer, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Stara Vrhnika in Dragomer – Lukovica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe.

Ob 13.08 sta na Betettovi cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanca.

Ob 13.58 je v naselju Gorenja Gomila, občina Šentjernej, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v gozd. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom vozilo postavili na vozilo vlečne službe ter usmerjali promet. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 15.25 je na cesti Volčja Draga–Vogrsko, občina Renče – Vogrsko, padel kolesar. Gasilci GE JZ GRD Nova Gorica so nudili prvo pomoč ponesrečenemu kolesarju. Reševalci NMP so kolesarja prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 19.58 sta na cesti Kozin–Divača, občina Hrpelje – Kozina, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Materija so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, iz vozila rešili poškodovano osebo in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Sežana so poškodovano osebo prepeljali v SB Izola.

Ob 22.18 je na cesti Krnica–Zatrnik, občina Gorje, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča. Gasilci PGD Bled so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator in potegnili vozilo na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub  opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 21 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesne poškodbe, po 5 nasilij v družini in groženj, 3 ponarejanja denarja, 2 ponarejanji listin ter po 1 rop in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan in zvečer so policisti na območju Logatca, ustavili osebni vozili, ki sta jih vozila državljana Ukrajine. V postopku je bilo ugotovljeno, da je sta oba prevažala tujce, ki so samovoljno zapustili nastanitveni center za tujce in jih peljala v smeri proti Italiji. Državljanoma Ukrajine je bila odvzeta prostost in bosta zaradi storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje ali ozemlja države privedena k preiskovalnemu sodniku. Tujci so bili vrnjeni v nastanitvene centre.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 118 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 100 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper, 5 na območju PU Celje in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 36 državljanov Afganistana, 27 Maroka in 15 Pakistana.

Spletno uredništvo