V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1206 klicev. Med 470 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 98 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 56 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 87 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 11 z lahko telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika osebnega avtomobila in 1 voznika motornega kolesa na območju Policijskih uprav Celje, Koper in Murska Sobota. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 9 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Koper in Novo mesto.

Ob 0.35 je na Štajerski cesti od rondoja Tomačevo proti Črnučam osebno vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo na brežini. Ob prihodu gasilcev GB Ljubljana sta bili obe nepoškodovani osebi izven vozila. Gasilci so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka in odklopili akumulator.

Ob 15.33 je na cesti Novo mesto–Stranska vas, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s ceste ter bočno trčilo v drevo. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovanega voznika oskrbeli na kraju in ga prepeljali v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom razprli ukleščeno vozilo, ga potegnili nazaj na cesto in naložili na vozilo vlečne službe.

Ob 17.49 se je v naselju Srebrnik v občini Bistrica ob Sotli osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, usmerjali promet, pregledali okolico nesreče, ker voznika ob njihovem prihodu ni bilo več v vozilu, vozilo postavili nazaj na kolesa, odklopili akumulator in nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine.

Ob 18.32 je v Srebrničevi ulici v Desklah, občina Kanal, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so odklopili akumulator in nudili pomoč NMP Nova Gorica pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe.

Ob 18.37 so v naselju Gortina, občina Muta, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Radlje ob Dravi in KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorje in nudili pomoč reševalcem ZRCK, ki so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 19.06 je na gorenjski avtocesti na relaciji Naklo–Kranj, občina Kranj, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 37 intervencij na javnem kraju in 20 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršiteljev na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Murska Sobota.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 25 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 136 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 115 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Ljubljana,
7 na območju PU Koper in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (30), Maroka (28) in Afganistana (18).

 

Spletno uredništvo