V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 586 klicev, 169 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 36 nanašalo  na  kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 59 na prometno varnost.

 

Policisti  so  med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 5 vlomov  (v  štirih primerih je ostalo pri poskusu) in primer  poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede  javnega  reda  in  miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so tudi 3 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V  centru  Ljubljane  je  neznani  storilec vlomil v klet in odtujil žensko mestno kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:
Danes, okoli 1. ure se je na Obvozni cesti izven naselja Ljubljana zgodila prometna nesreča,  v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je  zaradi  neprilagojene hitrosti  zapeljal  s  ceste, vozilo pa se je na travniku  prevračalo. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Odrejen mu je bil strokovni pregled. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli 10. ure se je v centru Ljubljane zgodila prometna nesreča, v kateri  sta  bila udeležena voznik kombija in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilnega premika pri vožnji vzvratno trčil v  pešca.  Pri  tem  se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  22. ure smo prejeli obvestilo o vozniku, ki je na cesti med Mengšem  in Kamnikom,  večkrat  zapeljal  s  ceste  in  med drugim trčil v obcestni  objekt,  ter  kljub poškodovanem vozilu odpeljal v smeri Kamnika. Policisti so voznika izsledili, v postopku pa je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.98 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno mu je bilo  odvzeto  vozniško  dovoljenje  in  odrejeno pridržanje. Zaradi cestno prometnih  prekrškov  in nedostojnega vedenja v postopku zoper njega vodijo postopek o prekršku.

Uredništvo, J.V.