V sredo je v  celjski bolnišnici bolnik fizično napadel dva zaposlena. Medicinski sestri je poškodoval prste na roki, njenemu sodelavcu pa s čelnim udarcem zlomil nos. Eden od napadenih doživel infarkt.

 

Na današnji tiskovni konferenci pa je v. d. direktorja SB Celje Dragan Kovačić povedal, da je zaradi preživetega stresa ob napadu pacienta, eden od napadenih doživel infarkt.

O napadu v sredo je v četrtek javnost v njihovi bolnišnici obvestil v. d. strokovnega direktorja SB Celje Radko Komadina. Kot je dejal dan po napadu, je v urgentnem centru ravno takrat potekala predaja nočne izmene dopoldanski.

Kot je obrazložil strokovni direktor Komadina, je bil pacient nestrpen in je večkrat povzdignil glas. “Prišel je brez napotnice, imel pa je težavo, ki bi jo lahko rešil pri osebnem zdravniku,” je povedal.

H glasnemu in nestrpnemu pacientu je po navedbah Komadine pristopila medicinska sestra. Ta jo je napadel in ji poškodoval prste na roki. Na pomoč ji je priskočil drugi sodelavec, ki ga je pacient s čelom udaril v obraz. Po njegovih je napadalec nato iz bolnišnice odšel, njegovo identiteto pa je v bolnišnici uspelo zabeležiti.

O napadu so v SB Celje obvestili tudi policijo, ki zbira obvestila v smeri suma povzročitev lahke telesne poškodbe.

Uredništvo, J.V.