Na linijah mestnih avtobusov številka 1 in 22 ter 25 te dni testno vozita dva električna avtobusa, s katerima na LPP testirajo napredne, okolju prijazne tehnologije v javnem prevozu.

Testni avtobus slovi po svoji visoki energetski učinkovitosti in okolju prijazni tehnologiji, ponaša se z impresivno kapaciteto baterije, ki omogoča doseg do 420 km z enim polnjenjem, zaradi česar je vozilo idealno za naše dnevne potrebe.
Vabimo vas, da se zapeljete s testnim električnim avtobusom in spoznate njegove prednosti.

Ljubljana na poti do ogljične nevtralnosti

MOL Misija100 SimbolAkcije 2 1200x604

Ljubljana je bila v okviru misije Evropske komisije Podnebno nevtralna in pametna mesta izbrana v skupino 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030. Namen misije je pospešiti napredek najbolj ambicioznih evropskih mest, ki bodo navdih vsem mestom v Evropi na njihovi poti do podnebne nevtralnosti. Sodelujoča mesta bodo deležna podpore in svetovanja, prednosti pri črpanju evropskih sredstev, sodelovanja v inovacijskih aktivnostih ter pilotnih in demonstracijskih projektih, možnosti povezovanja, izmenjav dobrih praks in visoke prepoznavnosti.

Kot so še zapisali na Mestni občini so v okviru misije spomladi Evropski komisiji oddali celotno dokumentacijo za podpis podnebne pogodbe. Pregled poteka v dveh fazah in na prvi stopnji ocenjevanja je mesto prejelo odlično oceno, saj je Ljubljana zbrala kar 96 od 100 možnih točk. Ljubljana se je tako uvrstila med 10 mest, ki so se neposredno uvrstila v drugi krog ocenjevanja.

Po končani presoji bo Ljubljana dobila posebno prestižno oznako »Ljubljana, ogljično nevtralno mesto«.

Spletno uredništvo
Vir: MOL