V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.381 klicev. Med 560 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 119 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika.

Okoli 7.30 se je zgodila prometna nesreča na Dolenjski cesti v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena peška in voznik osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zapeljal v rdečo luč na semaforju in pri tem trčil v peško, ki je pravilno prečkala vozišče. V nesreči se je peška lažje poškodovala.

Ob 8.27 so na štajerski avtocesti v naselju Spodnje Prapreče, občina Lukovica, trčili kombinirani in tovorno vozilo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na poškodovanem kombiniranem vozilu, nevtralizirali razlite motorne tekočine in do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč poškodovanima osebama.

Ob 11.54 sta na Ankaranski cesti v Kopru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili prvo pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP.

Ob 13.13 se je v bližini naselja Poljana, občina Prevalje, pri delu v gozdu poškodoval občan. Gasilci KGZ Ravne na Koroške in PGD Prevalje so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovanca v helikopter SV, s katerim je bil prepeljan v UKC Maribor.

Ob 17.01 so v naselju Dobrava, občina Izola, trčila tri osebna vozila. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili prvo pomoč poškodovanim osebam. Tri poškodovane osebe so reševalci NMP prepeljali v SB Izola.

Ob 17.24 sta na Trgu v Brestanici trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev. Reševalci NMP Krško so poškodovano osebo prepeljali v SB Brežice.

Ob 20.41 sta v krožišču na črnomaljski obvoznici trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP so poškodovano osebo pregledali in prepeljali v ZD Črnomelj.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 16 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, po 3 grožnje in  ponarejanja denarja, po 2 povzročitvi telesnih poškodb in ponarejanji listin ter po 1 rop in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah smo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 153 oseb, 130 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Maribor, 6 na območju PU Koper, 6 na območju PU Ljubljana in 3 na območju PU Kranj. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (59), Maroka (27) in Sirije (23).

Spletno uredništvo