Foto: Osebni arhiv

Mladi Ljubljančanki Zali ni vseeno kaj se dogaja z mestom v katerem živi. Želi si, da bi mladi imeli več možnosti in vpliva na odločitve, ki se tičejo tudi njihovega mesta, zato se je odločila aktivno vključiti v ljubljansko politiko. Na letošnjih lokalnih volitvah za svetniško mesto v Ljubljani kandidira na listi stranke SDS. 

Zala Klopčič: Potegovala se bom za mlade in njihove interese

Ker v političnem krogu občine Ljubljana potrebujemo mladost, svežino in nove obraze, sem se tudi sama odločila, da kandidiram v mestni svet. V to smer so me vzpodbudili prijatelji in družina, saj menijo, da sem iz pravega testa, da se vključim in sodelujem pri ustvarjanju boljše in lepše Ljubljane.

Stara sem dvajset let in že celo življenje živim v Ljubljani, natančneje v Šentvidu. Tu sem obiskovala tudi osnovno šolo in kasneje gimnazijo, sedaj pa sem študentka magistrske smeri na farmaciji. Sem velika ljubiteljica živali, v prostem času pa rada hodim v hribe in se ukvarjam z glasbo, nekaj let sem tudi pela v zboru RTV Slovenija.

Želim si, da bi v Ljubljani mladi imeli več možnosti in vpliva na odločitve, ki se tičejo tudi njihovega mesta in prav se mi zdi, da bi bili bolj vključeni v ljubljansko politiko. Sama se bom potegovala prav za to – za mlade in njihove interese, za dostopnejša stanovanja zanje in za mlade družine, za kvalitetne družabne dogodke in predvsem za interakcijo med mladimi in starejšimi, ki so v politiki bolj izkušeni in so nam zato lahko za zgled.

Skoraj vsak dan sem v središču Ljubljane, vsak dan sedim na mestnem avtobusu in res čutim pripadnost temu mestu. Ob slovenskih pesmih in harmoniki, ki jih slišim ob sprehajanju po mestnih ulicah, se vsakič spomnim na domovino in svoje korenine in ni mi vseeno, kaj se dogaja in kaj se spreminja v Ljubljani. Zato si bom res prizadevala za razvoj in izboljšanje našega ljubljenega mesta, poskrbela bom, da bodo imeli mladi Ljubljančani svoj glas v mestnem svetu. Mi smo namreč tisti, na katerih bo stala naša Ljubljana in prav je, da se aktivno vključimo in sodelujemo pri odločitvah, ki se tičejo našega mesta.

Zala Klopčič