Zakaj Janković zaposluje ob izteku mandata?

Foto: Družbena omrežja

Ljubljanski župan Zoran Janković je v minulih mesecih zaposlil kar nekaj novih sodelavcev, o čemer smo na portalu že poročali. Zdaj, dva meseca pred lokalnimi volitvami, nadaljuje s svojo prakso. Tako je Mestna občina minule dni objavila razpis za prosto delovno mesto višjega svetovalca v Odseku za sodne in upravne postopke v Službi za pravne zadeve.

Od kandidata zahteva najmanj visokošolsko strokovno izobraževanje (prejšnje)/visokošolska strokovna izobrazba (prejšnja), smer pravo ali najmanj visokošolsko strokovno izobraževanje (prva bolonjska stopnja)/visokošolska strokovna izobrazba (prva bolonjska stopnja), smer pravo ali najmanj visokošolsko univerzitetno izobraževanje (prva bolonjska stopnja)/visokošolska univerzitetna izobrazba (prva bolonjska stopnja), smer pravo; najmanj 4 leta delovnih izkušenj; opravljeno obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv; strokovni izpit iz upravnega postopka; državljanstvo Republike Slovenije in znanje uradnega jezika.

Ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in ne smejo biti obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev in zoper njih ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Izbrani kandidat bo zaposlen za nedoločen čas, s polnim delovnim časom. So tovrstne zaposlitve upravičene, čeprav se mandat župana Jankovića zaključuje?

A. K.