Zagorela stavba Psihiatrične bolnišnice v prenovi

V petek ob 12.13 je na Chengdujski cesti v Ljubljani v kompleksu Psihiatrične bolnišnice Polje gorelo ostrešje prazne stavbe v prenovi. Požar so z ročnimi gasilnimi aparati pričeli gasiti delavci že pred prihodom gasilcev GB Ljubljana ter PGD Slape-Polje, Bizovik, Zadobrova-Sneberje-Novo Polje, Zgornji Kašelj in Ljubljana-Vič, ki so požar pogasili, prekopali posamezna žarišča in s termovizijsko kamero pregledali objekt.

Del ostrešja je pogorel v celoti, del pa je poškodovan. Med gašenjem sta se lažje poškodovala dva prostovoljna gasilca, ki so ju reševalci NMP Ljubljana na kraju oskrbeli in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana. Na gasilski straži so ostali delavci podjetja, ki izvaja prenovo stavbe.

O požaru je bila obveščena tudi policija, ki je v svojem poročilu za pisala, da so bili o požaru na ostrešju ene izmed stavb na območju Most obveščeni nekaj po 12. uri.

Dodali so: “Po prvih podatkih je do požara prišlo pri izvajanju obnovitvenih del na ostrešju stavbe v obnovi, ki je bila prazna oziroma ni namenjena bivanju. Izvajalci del  so streho ob požaru zapustili sami. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in odpravljajo posledice. Policisti bodo, ko bodo vzpostavljeni pogoji, opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Vzrok za nastanek požara pri polaganju izolacije še ni v celotni pojasnjen in je predmet nadaljnje preiskave. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Spletno uredništvo