V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 620 klicev, od tega 175 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 52 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir ter 66 na prometno varnost.

 

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.  Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena gotovina in elektronske naprave. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov.
V Centru je bilo vlomljeno v poslovni objekt, kjer pa ogled še poteka zato materialna škoda še ni znana.

Požar
Včeraj nekaj pred 14. uro so bili policisti obveščeni o požaru v eni izmed stanovanjskih hiš na območju Grosuplja. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih naj bi zagorelo v kurilnici, požar pa se je razširil še na preostali del hiše. V požaru sta bili poškodovani dve osebi, ki sta bili s kraja odpeljani v UBKC Ljubljana,  po prvih podatkih pa ne gre za hujše poškodbe. Vzrok za požar, v katerem je nastalo za več tisoč evrov škode, še ni znan. Policisti o vseh okoliščinah dogodka še zbirajo  obvestila,  o  vseh  ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj,  okoli 15. ure je na relaciji med Zgornji Besnico in Besnico prišlo do  prometne nesreče,  kjer  je  voznica  osebnega vozila pri vožnji skozi ovinek, zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad vozilom in trčila v  voznico,  ki  je pripeljala nasproti. Voznica drugega vozila se je lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj  so  policisti  obravnavali tudi nesreči na Vrhu nad Želimljami in v Velikih  Lipljenah, kjer sta bila voznika sama udeležena v nesreči. V obeh primerih  sta  zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala  izven  vozišča. Oba sta zadobila lažje poškodbe. Zoper oba sledi prekrškovni postopek.

 

Uredništvo