V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.376 klicev. Med 435 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 58 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru, ter 59 kaznivih dejanj.

 

V 55 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 3 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo.

Ob 2.33 sta na južni ljubljanski obvoznici med počivališčem Barje in priključkom Ljubljana – center trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali in osvetljevali kraj in odklopili akumulatorja. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 8.38 je v naselju Hlaponci, občina Juršinci, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, postavili vozilo na kolesa, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in odklopili akumulator.

Ob 10.40 je na dolenjski avtocesti med Grosupljem in Ivančno Gorico osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 12.34 je na cesti Ljubljana–Litija pri Zgornjem Hotiču v občini Litija osebno vozilo zletelo z vozišča. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, skupaj z reševalci NMP iznesli iz vozila neodzivnega voznika, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle tekočine. Reševalci NMP so osebo na kraju oskrbeli in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 14.00 je pri naselju Dole, občina Metlika, osebno vozilo zapeljalo s ceste na brežino. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa in avtovleki pri nalaganju vozila. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 41 intervencij na javnem kraju, 24 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 20 tatvin, 15 vlomov, 6 povzročitev telesne poškodbe, 6 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 3 rope, 3 grožnje, 1 ponarejanje listin, ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 277 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 255 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (110), Maroka (42) in Pakistana (38).

Spletno uredništvo