V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 630 klicev, od tega 206 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 54 nanašalo na kriminaliteto, 46 na javni red in mir, ter 77 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 22 tatvin, 2 vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno  prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 3 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v tri kleti, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke Pinarello in smuči. Škoda znaša okoli 1900 evrov.

Drzna tatvina
Včeraj, okoli 11.30 so bili obveščeni o drzni tatvini v centru mesta Ljubljana. Ugotovljeno je bilo, da je za hrbet oškodovanke, ki je čakala prevoz, pristopil neznanec, odprl zadrgo na nahrbtniku in iz nje odtujil denarnico. Med dejanjem ga je zalotila oškodovanka, vendar mu je uspelo s kraja  pobegniti. Povzročil  je za okoli 100 evrov materialne škode. Opis: moški visok okoli 170 cm, srednje postave, oblečen v črna oblačila, nosil je kapo in čez obraz črno masko z izrezom za oči. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev neznanega storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 15. uro je v križišču Šolske ulice in ulice Novi trg v Kamniku  prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in voznica skuterja. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila zapeljala v križišče, kjer je zaradi gostote prometa obstala. Z vozilom se je nato premaknila in zapeljala na kolesarsko stezo, kjer je  trčila v voznico skuterja. Voznica skuterja se je lažje poškodovala. Policisti zoper voznico osebnega vozila vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 10. uro je v Logu pri Brezovici prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil udeležen kolesar. Iz trenutno še neznanega razloga je padel in se lažje poškodoval. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen postopek.

Včeraj, okoli 8. ure je v Šentvidu pri Stični prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik tovornega vozila. Nesrečo je povzročila voznica, ki je pri vključevanju v promet odvzela prednost vozniku, ki je pripeljal po prednostni cesti. Pri tem se je povzročiteljica lažje telesno poškodovala. Policisti zoper njo vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo