Včeraj okoli 22. ure so policisti na ljubljanski obvoznici pri odcepu Brdo z znakom modre luči in sirene pričeli ustavljati vozilo znamke Peugeot.

Voznik na znake ni ustavil temveč je s pospešeno hitrostjo vozil v smeri Gorenjske. Zapeljal je na izvoz za Šmartno, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v odbojno ograjo, takoj za tem pa še v policijsko vozilo. Kljub temu je z vožnjo nadaljeval v smeri Tacna, kjer je v naselju trčil v cestno signalizacijo za zaporo ceste.

Z vožnjo je nadaljeval po naselju ter zaradi neprilagojene hitrosti trčil še v vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal voznik v katerem je bila tudi potnica, nato pa zaradi poškodovanega vozila obstal na cesti. Policisti so voznika in sopotnico prijeli ter jima za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost.

V dogodku ni bil noben od udeleženih voznikov, potnikov ali policistov poškodovan, nastala pa je večja materialna škoda na vozilih in cestnih objektih. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja.

O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo. Prav tako so vozniku odredili strokovni pregled in zasegli neregistrirano vozilo ter zoper voznika vodijo postopek o prekrških.