V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.527 klicev. Med 630 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 116 kaznivih dejanj.

V 114 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani, v prometni nesreči na območju Tolmina pa je življenje izgubila 1 oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 1 voznika.

Ob 7.26 so na ljubljanski zahodni obvoznici trčila tri osebna vozila in eno kombinirano vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj in pomagali Policiji ter DARS-u pri odstranitvi vozil z voznih pasov. Poškodovanih ni bilo.

Ob 8.36 sta na gorenjski avtocesti, pred izvozom Šmartno proti Ljubljani, občina Ljubljana, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj. Poškodovanih ni bilo.

Ob 8.49 so na dolenjski avtocesti pred tunelom Mali vrh v smeri Ljubljane, občina Grosuplje, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Grosuplje, Šmarje-Sap in GB Ljubljana so zavarovali kraj, odklopili akumulatorje na vozilih in posuli iztekle tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 9.02 je na lokalni cesti iz Tolminskega Loma proti Mostu na Soči, občina Tolmin, voznik delovnega stroja iz neznanega razloga zapeljal na neutrjeno bankino in skupaj s strojem zdrsnil po strmem pobočju približno 50 metrov v globino. Voznik je obležal v bližini stroja, kjer je podlegel poškodbam. Pri reševanju so sodelovali gasilci PGD Tolmin in Most na Soči ter reševalci NMP Tolmin in policija.

Ob 9.23 sta med razcepom Malence in tunelom Debeli hrib v smeri Novega mesta, občina Škofljica, trčila tovorno in osebno vozilo. Voznica osebnega vozila je bila poškodovana. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj ter oskrbeli poškodovano osebo do prihoda reševalcev NMP Ljubljana.

Ob 9.31 sta v kraju Sela na Krasu, občina Miren-Kostanjevica, trčila osebno vozilo in delovni stroj. V nesreči je bila ena oseba poškodovana. Gasilci GE JZGRD Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, na osebnem vozilu odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine na vozišču in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica.

Ob 13.19 sta na Tržaški cesti v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali so kraj nesreče, odklopili akumulator na enem vozilu in z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine.

Ob 17.04 sta na Poti za Brdom v Ljubljani trčili osebni vozili, ena oseba se je pri tem poškodovala. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli iztekle tekočine in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ljubljana.

Ob 18.29 sta v semaforiziranem križišču v Ločni v Novem mestu trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in z absorbcijskim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi in ju odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 28 vlomov, 25 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, po 4 drzne tatvine in grožnje, 3 ponarejanja denarja, po 2 nasilji in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 rop.

Roparska tatvina
Policisti so bili včeraj dopoldan obveščeni, da je do sedaj neznani osumljenec na območju Most iz dostavnega vozila odtujil denarnico, med tem ko je uslužbenec dostavljal pakete. Uslužbenec ga je pri tem zalotil, storilec pa mu je s palico v roki zagrozil s pretepom, nato pa peš pobegnil. V dogodku ni bil niče poškodovan. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 113 oseb, 81 na območju PU Novo mesto, 28 na območju PU Koper in 4 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Turčije (31), Afganistana (23) in Maroka (13).

Spletno uredništvo