Glas upokojencev bo in mora biti slišan. Nikoli ne smemo pristati na to, da med upokojitvijo in revščino narišemo enačaj.  

Pred štirimi dnevi je Pavel Rupar delil objavo, v kateri se je zavzel za upokojence in napovedal stavko upokojencev. Med drugim je zapisal: “Največ denarja v Slovenski proračun, prej pa še v proračun naslednikov sedanjih mafijskih voditeljev Slovenije, Jugoslovenski, SO PRISPEVALI SEDANJI UPOKOJENCI, ki miloščine prejemejo po dolgih letih garanja, prizadevanj in naporov misleč, da bodo v pokoju živeli DOSTOJNO IN NORMALNO ŽIVLJENJE!!”

Njegov zapis je dobil kar 1.900 delitev in 1.800 všečkov in nemalo komentarjev. Velik odziv je sprožil včerajšnji zapis Ruparja, ki ga objavljamo nelektoriranega v celoti:

Neverjeten odziv NA PREDLOG STAVKE UPOKOJENCEV kaže, da so zadeva resnično pereče IN OBLJUBIMO, DA SE BOMO DOBILI NA PROTESTU UPOKOJENCEV Z ZAHTEVO DO VLADE ZA:
  • povišanje vseh pokojnin za 20 %, ki so manjše od 1500 eur!!
  • vsem upokojencem zagotoviti minimalno 600 eur pokojnine mesečno ne glede na njihov status (kmečka, vdovska, invalidska…)!!
  • dvig izračuna povprečne pokojnine na 68 % povprečja plač.
  • spremembo USTAVE IN DOPOLNILO USTAVE Z OBVEZNO 13. IN 14. POKOJNINO!!
Sestavil se je tudi že odbor s petimi člani, PROSIM PROSTOVOLJCE, PRAVNIKE, MLADE, RAČUNALNIČARJE.., DA SE NAM PRIDRUŽIJO V POMOČ! VABIMO LJUDI VSEH NAZOROV, RAZLIČNIH IDEOLOŠKIH PREPRIČANJ, NACIONALNOSTI.. Ne zanima nas, koga ste volili, od kje ste, ker se borimo VSI ZA VSE !!! POLITIKA IN IDEOLOGIJE TU NISO ZAŽELELJENA IN JE NE BO! Če gre kdo komu na živce zaradi česarkoli NAJ SPREGLEDA SVOJE TEŽAVE IN SODELUJE TVORNO ALI PA ODIDE OD NAS!
Nismo politična organizacija in NOČEMO BITI, KER NAM GRE ZA PREŽIVETJE IN NE ZA PRESTIŽ!! Če komu to ni jasno, naj PRESKOČI naša obvestila IN NAS ZAPUSTI!! Prenapetih in žaljivih komentarjev NE POTREBUJEMO, RABIMO SAMO DELAVNE IN PRIDNE PODPORNIKR Z MOŽNOSTJO PRESTOPITI ČEZ OVIRE POLITIČNIH OPREDELITEV IN OSEBNIH ZAMER!
Naši cilji so jasni: Nizke POKOJNINE ne zadoščajo za normalno življenje upokojencev, ki so vse svoje življenje pošteno delali in plačevali v blagajno z namenom, da jim bo na starost lepo! Državljani, ki imajo sramotno nizke pokojnine IMAJO RAVNO TAKO LAČNA USTA, KOT TISTI, KI SO SI PRIBORILI VIŠJE! Minimalna vsota ze dokaj dostojno življenje je po naši oceni ZA VSE 600 eur, kdor lahko preživi z manj, naj ubogim podari višek, da bo videl, kako lahko pride skozi mesec!!
KER SO RAZNE KROVNE ORGANIZACIJE ZDUS, SUS IN OSTALE MARIONETNE IN SE NE BORIJO ZA UPOKOJENCE, MORAMO SAMOINICIATIVNO STOPITI NA ULICO, PRED PARLAMENT IN VLADO! Serijsko to počnejo že skoraj VSI, NA VAS UPOKOJENCE SE NAMERNOMA POZABLJA, KER OMENJENE ORAGIZACIJE SKRBIJEO SAME ZASE , ZA VAS JIM JE TOLIKO MAR, KOT ZA LANSKI SNEG!!!
DATUM PROTESTA BO PREDVIDOMA TAKOJ PO PREJEMU JANUARSKE POKOJNINE ( 1. FEBRUAR 2023)! TOČEN DATUM BOMO SPOROČILI! Delali bomo VSE PO ZAKONU IN LEGALNO, SHOD BOMO PRIJAVILI IN SE NA NJEM VEDLI DOSTOJANSTVENO IN SPOŠTLJIVO, S SEBOJ BOSTE PRINESLI TRANSPARENTE IN VSAK SVOJO KOPIJO ZADNJE POKOJNINE, KI JIH BOMO SKUPAJ Z ZAHTEVAMI PREDALI PREDSEDNIKU VLADE, NAJ SI JIH OGLEDA!!!
PROSIMO ZA POMOČ VSE VAS, KI NAM Z DELOM DOBRO VOLJO IN KAKORKOLI LAHKO POMAGATE!!! ZDAJ GRE ZA NAS, ZDAJ GRE ZA DOSTOJNO ŽIVLJENJE, ZA UPOKOJENCE IN POKOJNINE! ČE SEDAJ NE, POTEM NAM NE BO USPELO NIKOLI!!!
(NE POTREBUJEMO POLITIČNIH KOMENTARJEV, KER NAS RAZDVAJAJO! ZA VSE GRE, TOREJ SE VZDRŽITE NEGATIVIZMA IN STOPIMO SKUPAJ!!)

Upokojenci, ki so v državno blagajno prispevali po večini med 35 in 40 let, danes živijo na robu revščine in to stanje se samo še slabša. Cene se vsakodnevno spreminjajo in dvigujejo, upokojenci pa kljub lanskoletni gospodarski rasti niso bili, kot obljubljeno, deležni izredne uskladitve pokojnin, temveč so jim za 4,5 odstotkov dvignili pokojnine le za dva meseca preteklega leta in to opravičili kot draginjski dodatek. To povišanje, če ga lahko tako imenujemo, je norčevanje s tako veliko skupino ljudi, ki so na vsakem koraku pozabljeni in spregledani.

Danes je Rupar zapisal, da je odločitev padla in stavka upokojencev je napovedana za 1. februar ob 15 uri na Trgu republike, 18. januarja pa so ob 11. uri sklicali tiskovno konferenco, na kateri bodo predstavili stavkovne zahteve. Glas upokojencev Slovenije, kot so se poimenovali, bo in mora biti slišan.

GLAS UPOKOJENCEV SLOVENIJE
vabi na Vseslovenski protest upokojenk in upokojencev Slovenije,
ki bo v sredo,
1. februarja 2023, ob 15. uri na Trgu republike v Ljubljani pred Državnim zborom RS, Šubičeva 4, Ljubljana.
Na protest pridite vsi, ki ste prepričani, da moramo doseči dostojne pokojnine za normalno življenje!
Vseeno nam je, čigavi volivci ali volivke ste, zdaj gre za upokojence, gre za nas!!!
Nimamo nobenih osebnih, političnih ali populističnih ambicij, enostavno čutimo potrebo, da se zavzamemo za upokojene ljudi, ker se v njihovem imenu nihče ne pogaja z vlado za njihovo dostojanstvo, preživetje in dvig pokojnin ter drugih zahtev, ki so nujne za normalno življenje slehernega človeka v času nore draginje, inflacije in življenjskih stroškov!
Vabimo vse politične stranke, društva in zlasti društva upokojencev Slovenije, invalidskih organizacij in sindikatov, da nam pomagate pri obveščanju, prevozih in organizaciji.
V sredo, 18. januarja 2023 bomo imeli ob 11. uri pred Državnim zborom RS tiskovno konferenco, na kateri bomo predstavili zahteve za pogajanja z vlado, ter naslednje ukrepe, v kolikor ne bomo slišani!
ZADNJI ČAS JE, DA ZAHTEVAMO PRAVICE TUDI ZA UPOKOJENCE!
Prosimo, delite!
Ljudska iniciativa GLAS UPOKOJENCEV SLOVENIJE

Vsi bomo enkrat na njihovem mestu in podpora njim je pravzaprav borba za vsakega od nas. Vsi, ki delamo in vplačujemo v pokojninsko blagajno, si zaslužimo dostojno starost. Upokojenci ne prosijo za nič, kar jim ne pripada, le za pokojnine, ki jim omogočajo dostojno življenje.

Nikoli ne smemo pristati na to, da med upokojitvijo in revščino narišemo enačaj.  

 

Uredništvo, vir Portal OS