V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.326 klicev. Med 534 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 113 prometnih nesreč, 61 kršitev javnega reda in miru, ter 84 kaznivih dejanj.

V 92 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 0.36 se je na Cesti železarjev na Jesenicah osebno vozilo zaletelo v drevo. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj, odklopili akumulator, usmerjali promet ter vlečni službi nudili pomoč pri nalaganju vozila. Poškodovanih ni bilo.

Ob 7.48 je na Cesti na Brdo v naselju Kokrica, občina Kranj, osebno vozilo zapeljalo v potok. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s pomočjo avtodvigala dvignili vozilo iz potoka in postavili nazaj na kolesa. Gasilci so tudi preventivno pregledali potok zaradi morebitnega iztekanja tekočin.

Ob 8.43 sta na Dunajski cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, pregledali v nesreči udeležene osebe in odklopili akumulator na vozilu. V nesreči in bilo poškodovanih oseb.

Ob 10.42 sta v naselju Mislinjska Dobrava, občina Slovenj Gradec, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo in nudili pomoč reševalcem ZRCK, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 11.01 sta v naselju Reka, občina Laško, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, z vpojnim sredstvom sanirali po vozišču razlite motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem NMP in policistom. Reševalci NMP Laško so poškodovano osebo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Ob 11.14 sta v naselju Lokovica, občina Šoštanj, trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGE Velenje in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilih in sanirali po vozišču razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Velenje so poškodovano motoristko prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Ob 12.02 sta na Ljutomerski cesti v Gornji Radgoni trčila motocikel in osebno vozilo. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, usmerjali promet, nevtralizirali po vozišču iztekle tekočine, odklopili akumulator, nudili pomoč delavcem avto vleke in nudili prvo pomoč ponesrečencu do prihoda reševalcev NMP Gornja Radgona, ki so ponesrečenca dokončno oskrbeli in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v bolnišnico.

Ob 13.17 sta v naselju Dolščaki, občina Velike Lašče, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Pri tem je zagorelo motorno kolo. Goreče motorno kolo so pogasili mimoidoči pred prihodom gasilcev PGD Ribnica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih in posuli po izteklih tekočinah. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 14.49 sta med Pradami in Pobegi v občini Koper trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci JZ GB Koper so kraj dogodka zavarovali in posuli po vozišču razlite tekočine. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Izola reševalci NMP.

Ob 15.51 je v naselju Zlatoličje v občini Starše osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci GB Maribor in PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator v vozilu. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 17.03 se je v Podgorju, občina Kamnik, na železniškem prehodu poškodoval kolesar. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč ponesrečencu do prihoda NMP Kamnik in usmerjali promet do prihoda policije.

Ob 17.44 sta na cesti Kobarid–Robič, občina Kobarid, pred mejnim prehodom trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Kobarid so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi poškodovanega motorista in sopotnice, odklopili akumulator in nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči poškodovani osebi sta bili prepeljani v nadaljnjo oskrbo v bolnišnico v Italiji.

Ob 17.53 so na primorski avtocesti pred priključkom Brezovica v smeri Ljubljane trčila štiri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, pregledali udeležena vozila, odklopili akumulator, posuli po cestišču razlitih motornih tekočinah z vpojnim sredstvom in očistili vozišče ter eno vozilo s tehničnim posegom umaknili na odstavni pas. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 18.06 se je na Vajdovi ulici v Semiču pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanega voznika in posuli po razlitih motornih tekočinah z absorbentom. Reševalci NMP Črnomelj so poškodovanega motorista oskrbeli na kraju in nato prepeljali na zdravljenje v SB Novo mesto.

Ob 19.34 sta na krožnem križišču za Volčji Potok v Kamniku trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Kamnik, usmerjali promet, nudili pomoč pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe ter počistili cestišče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 24 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, 6 groženj, 4 nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin, ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 147 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 143 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (47), Afganistana (19) in Pakistana (19).

Spletno uredništvo