V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.580 klicev. Med 642 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 122 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

 

V 99 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 21 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 2 hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 6.24 sta na Tacenski cesti v Ljubljani trčila skuter in osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in skuter umaknili z vozišča. V nesreči poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP.

Ob 7.25 je na dolenjski avtocesti med predoroma Mali Vrh in Debeli hrib, občina Škofljica, osebno vozilo trčilo v zaščitno ograjo. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 9.18 sta na Dolenjski cesti v Škofljici trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, odklopili akumulator na osebnem vozilu ter z dovoza odstranili motorno kolo in osebno vozilo. Poškodovanega motorista so na kraju oskrbeli reševalci NMP Ljubljana in ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 11.23 je na Tržaški cesti v Ljubljani osebno vozilo trčilo v betonski steber. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili pogonsko baterijo hibridnega vozila in odklopili akumulator. Voznika so na kraju oskrbeli reševalci NMP Ljubljana in ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 12.59 sta na avtocesti, na relaciji Brežice–Krško, občina Krško, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom odprli vrata vozila in omogočili reševalcem dostop do poškodovanega voznika osebnega vozila, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, odklopili akumulator na osebnem vozilu in nudili pomoč reševalcem. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo prepeljali v SB Brežice.

Ob 15.22 sta v naselju Slance, občina Celje, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraja dogodka, odklopili akumulator in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, ki so poškodovano osebo prepeljali v SB Celje.

Ob 16.07 je na avtocesti med počivališčem Povir in razcepom Gabrk, občina Sežana, osebno vozilo oplazilo tovorno in poškodovalo rezervoar tovornega vozila, iz katerega je izteklo okoli 300 litrov goriva in onesnažilo okoli 1500 kvadratnih metrov cestišča. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali mesto iztekanja, zaustavili iztekanje, prečrpali okoli sto litrov goriva iz poškodovanega rezervoarja ter skupaj z delavci DARS-a z vpojnim sredstvom posuli izteklo gorivo.

Ob 22.09 je v naselju Gaberje, občina Lendava, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v obcestni jarek. Gasilci IGE Lendava so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, vozilo postavili nazaj na cesto, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovana oseba je bila prepeljana v SB Murska Sobota.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 45 intervencij na javnem kraju, 9 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, po 10 vlomov in poškodovanj tuje stvari, po 4 povzročitve telesnih poškodb in grožnje, po ropa in ponarejanji denarja ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 339 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 311 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper in 6 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ, 216 državljanov Afganistana, 23 Maroka in 17 Iraka.

Spletno uredništvo