V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 455 klicev, od tega 156 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 40 nanašalo na kriminaliteto, 44 na javni red in mir, ter 44 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 2 vloma (v enem primeru  je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali  so  5 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami  in  nesrečo  s  hudimi  telesnimi  poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti  Policijske  uprave  Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v kolesarnico, od koder je bilo odtujeno kolo. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov.

Prometna varnost
Včeraj okoli 10.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Zapogah, v kateri  so  bili udeleženi voznik osebnega vozila in kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila vozil iz smeri Hraš proti Vodicam, ko je  zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil najprej v kolesarja, nato pa še v kolesarko za njim, ki sta pravilno vozila v nasprotno smer. Kolesar se je v trčenju huje poškodoval, kolesarka pa lažje. Vozniku osebnega vozila je bil odrejen tudi hitri test za ugotavljanje prepovednih drog v organizmu, ki je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen tudi strokovni pregled. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve  kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj okoli 20.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Grajzarjevi ulici v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena dva voznika koles z motorjem. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zapeljal v enosmerno ulico in trčil v voznico, ki je pravilno pripeljala nasproti. Oba sta se lažje poškodovala. Policisti  vsa  dejstva  še  preverjajo  in bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj nekaj pred 16. uro je v Štalcerjih prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Nesrečo je povzročil  motorist, ki pripeljal z neprilagojeno  hitrostjo in trčil v zadnji  del  vozila,  ki  je  pred njim v križišču zavijal. V nesreči se je motorist lažje poškodoval, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek.

Uredništvo