V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1479 klicev, 441 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 93 nanašalo na kriminaliteto, 155 na javni red in mir, ter 156 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 19 tatvin, 7 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 10 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v šestih primerih nasilja v družini, v treh so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 33 prometnih nesreč z materialno škodo, 15 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 4 nesreče z hudimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 46 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 20 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 11 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil prenosnik, denar in druge tehnične predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 4.500 evrov.
V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško kolo Nakamura. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.
V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolesi. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.
V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško kolo Specialized. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.
Na Jurčkovi cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili denar ter druge predmete. Po prvi oceni je nastalo za nekaj tisoč evrov škode.
Za Bežigradom  je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja, elektro in gradbeni material. Povzročili so nekaj tisoč evrov škode.

Požar
V petek nekaj po 19. uri so bili policisti obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj v okolici Komende. Na kraju so posredovali gasilci in policisti, ki so iz objekta evakuirali osebo, ki je po prvih podatkih v stanovanju zanetila požar. Požar, v katerem je nastalo za nekaj tisoč evrov škoda, so pogasili gasilci. V dogodku je bil pri interveniranju lažje poškodovan eden izmed policistov. Oseba, za katero se sumi, da je zanetila požar, je zaradi nepojasnjenega psihofizičnega stanja potrebovala zdravniško pomoč in je bila predana v oskrbo zdravstvenemu osebju. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj nekaj pred 21. uro se je na Cesti radomeljske čete v Radomljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil in voznik mopeda. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku mopeda, ki je pripeljal nasproti. V mopedista in moped je nato trčila še voznica, ki je pripeljala za voznikom osebnega vozila. Pri tem se je voznik mopeda huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti nadaljujejo  zbiranjem  obvestil zaradi suma kaznivega. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj nekaj pred 19. uro se je na ljubljanski obvoznici med uvozoma na Litijsko in Zaloško cesto v smeri Domžal zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v motorista, ki je vozil po pred njim. Pri tem sta se huje telesno poškodovala voznik in potnica na motorju. Z reševalnim  vozilom  sta bila odpeljan v UBKC Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku osebnega vozila  pokazal  0.45 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, odrejen mu je bil strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega. O vseh ugotovitvah  bo  obveščeno  pristojno državno tožilstvo.

V petek okoli 15.30 se je na Kolodvorski cesti v Kočevju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznica na parkirišču zaradi nepravilne vožnje vzvratno trčila v peško. Pri tem se je peška huje telesno poškodovala. S helikopterjem je bila prepeljana v UBKC Ljubljana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem  obvestil zaradi suma kaznivega  dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Uredništvo