V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.312 klicev. Med 545 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 129 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.

V 107 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 5 nesrečah hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Ob 6.50 sta na Cesti Talcev v Škofji Loki trčila avtobus in osebno vozilo. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu do reševalnega vozila, odklopili akumulatorja, odmaknili vozilo in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 8.44 je na Cesti pod Slivnico v Cerknici osebno vozilo zapeljalo na strmo brežino. Gasilci PGD Cerknica so voznici pomagali iz vozila in nato s tehničnim posegom vozilo izvlekli na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 08.54 je v Zgornji Pristavi, občina Videm, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator.

Ob 11.42 je na Cesti Prekomorskih brigad v Šempetru pri Novi Gorici, občina Šempeter-Vrtojba, osebno vozilo trčilo v drog javne razsvetljave. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali in pregledali kraj dogodka ter odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Ob 12.57 je na cesti Grosuplje–Turjak, izven naselja Vrbičje, občina Grosuplje, osebno vozilo trčilo v skale in drevo. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo stabilizirali in poškodovano voznico iznesli iz vozila. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovanko oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo.

Ob 15.16 sta Kolodvorski cesti v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorje. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 16.18 je pri naselju Zavratec, občina Sevnica, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo postavili nazaj na cestišče, preprečili iztekanje motornih tekočin ter nudili pomoč policiji in prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Sevnica, ki so poškodovanega nato oskrbeli na kraju in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v ZD Sevnica.

Ob 16.31 je na avtocestnem odseku Drnovo–Smednik, občina Krško, tovorno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč policiji in delavcem cestnega podjetja. V nesreči poškodovano osebo so reševalci NMP Krško na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, po 6 nasilij v družini in groženj, po povzročitvi telesnih poškodb in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ter po 1 rop, drzno tatvino, ponarejanje denarja ter preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 184 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, vse na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ, 47 državljanov Afganistana, 33 Nepala in 18 Maroka.

Spletno uredništvo